Αθήνα Συμμετοχική, Δίκαιη, Λειτουργική, Ζωντανή

Αγαπητοί φίλοι,

Ένας μικρός απολογισμός του έργου των ανθρώπων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, μεγαλώνει τις προκλήσεις για τη συνέχεια που αξίζει στην Αθήνα μας.

Κατά τα τελευταία 9 χρόνια, που συνέπεσαν με την δυσκολότερη ιστορική περίοδο για την Ελλάδα, αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε όρθια την πόλη μας και τις γειτονιές της. Οι προσπάθειές μας επικεντρώθηκαν πρωτίστως στην αποφυγή της χρεοκοπίας του Δήμου και στη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας. Και τα καταφέραμε! Παραλάβαμε έλλειμμα 48 εκ. ευρώ και σήμερα, ο Δήμος διαθέτει πλεόνασμα 22 εκ. ευρώ, παραδίδοντας έργα και υπηρεσίες ουσίας (πεζοδρομήσεις, Σεράφειο Κολυμβητήριο, Βίλα Αμαλίας, κ.ά.) και έχοντας προετοιμάσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη δεκαετία.

Όσοι από εμάς υπηρετήσαμε το Δήμο στις προηγούμενες δύο θητείες και σήμερα ζητάμε, για μια ακόμη φορά, την ψήφο σας, δεν πτοηθήκαμε από την τεράστια μείωση των πόρων (-59% οι ΚΑΠ, -55,16% οι ΣΑΤΑ) από το 2012, ούτε από το δύσκολο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού. Διεκδικήσαμε και αντλήσαμε ευρωπαϊκά κονδύλια. Σταθήκαμε στο πλευρό των αδύναμων συμπολιτών μας, με αλληλεγγύη, στηρίζοντάς τους με κάθε τρόπο. Παραμείναμε στο πλευρό των εμπόρων και των καταστηματαρχών της πόλης μας, μειώνοντας τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων και αντιμετωπίζοντας τα καθημερινά τους προβλήματα. Με τις ακούραστες προσπάθειες και την συνδρομή των εργαζομένων του Δήμου, όσων απέμειναν από τις επιπτώσεις τις κρίσης, παλέψαμε και κρατήσαμε την πόλη ζωντανή, όρθια, στα πόδια της. Για όλα αυτά, νοιώθουμε μια μικρή περηφάνεια, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη για το μέλλον!

Μπαίνουμε ξανά στον αγώνα για την ηγεσία του Δήμου, με εγγύηση την αποφασιστικότητά μας. Ο συνδυασμός μας «Αθήνα Είσαι Εσύ», συνδυάζει την εμπειρία και τις γνώσεις των αιρετών της προηγούμενης Αρχής, με την ποιότητα και τον ενθουσιασμό των νέων υποψηφίων. Είμαστε η μοναδική παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί -όχι με τα λόγια- αλλά με όρους αξίας των ανθρώπων της, ότι η Αθήνα θα έχει τη συνέχεια που της αξίζει, ότι δεν θα κινδυνεύσει να υπερχρεωθεί ξανά, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καιροσκόπους πολιτικούς να εκμεταλλευθούν την Αθήνα μας, ως ένα σκαλοπάτι για την προσωπική τους ανέλιξη.  

Κατά τις δύο προηγούμενες θητείες στη 2η Κοινότητα, παρέμεινα πάντοτε αφοσιωμένη στις αρχές της διαβούλευσης και λογοδοσίας και σταθερά προσηλωμένη στη βελτίωση των όρων και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Κοινότητας. Μαζί με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της Κοινότητας, διεκδικήσαμε τις καλύτερες λύσεις για τα ζητήματα καθημερινότητας που τους αφορούσαν (διαμόρφωση δημοσίων χώρων, ελεγχόμενη στάθμευση, ωράριο λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κλπ.). Ιδιαίτερη σημασία έδωσα στην ανάδειξη προτάσεων για θέματα Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής των ίδιων των κατοίκων της Κοινότητας, στη σύνταξη των σχετικών εισηγήσεων και στην έγκαιρη προώθησή τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Σημαντικότερος στόχος και για την επόμενη θητεία μου, παραμένει η ποιοτική αναβάθμιση και η διαρκής βελτίωση της κοινωνικής και προσωπικής ζωής των κατοίκων της Κοινότητας, διασφαλίζοντας ότι ο λόγος τους θα γίνεται σεβαστός για την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που αφορούν στο μέλλον τους.

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αθηναίων: Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι 20 από τους 30 μαθητές

koinFronti

Επιτυχία στις Πανελλήνιες για δύο στους τρεις μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων – πρόσκληση για εθελοντές 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκινούν οι προετοιμασίες για την 5η χρονιά λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 20 από τους 30 μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης συγχαίρει τους μαθητές που πέρασαν σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, από εκείνους που δεν τα κατάφεραν ζήτησε να συνεχίσουν την προσπάθεια και ευχαρίστησε θερμά τους εκατοντάδες εθελοντές καθηγητές, που για μία 5η συνεχή σχολική χρονιά, αγκάλιασαν τον καινοτόμο θεσμό του δήμου Αθηναίων.

«Η επιτυχία έφτασε στα 2/3 των συμμετοχών στις εξετάσεις και αυτό δίνει σε όλους μας δύναμη να συνεχίσουμε» σημειώνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων και τονίζει ότι «θα είμαστε και φέτος κοντά σε όλα τα παιδιά που διεκδικούν μια θέση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, συμβάλλοντας στο να έχουν όλα τα παιδιά τις ίδιες ευκαιρίες στη μαθησιακή στήριξη».

«Εκπαιδευτικός, εν ενεργεία ή συνταξιούχος, άνεργος ή φοιτητής που επιθυμεί να βοηθήσει παιδιά που θέλουν να διεκδικήσουν ισότιμα το δικαίωμα στη γνώση, ζητάμε να έρθει κοντά μας» δηλώνει η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων Για το Παιδί, κυρία Μαρία Ηλιοπούλου, επισημαίνοντας ότι «ο δήμος Αθηναίων ζητά τη συμβολή όλων για να στηρίξουμε τους μαθητές οι οποίοι – παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν – κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Όσοι εκπαιδευτές επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kfda1617@gmail.com. Ιδανική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι έως 15 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες και στη σελίδα του Κοινωνικού στο facebook  https://www.facebook.com/koinonikofront/

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων φιλοξενείται στο 8ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αθηνών, Νικοπόλεως 33, στην πλατεία Κολιάτσου.

9η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (2019)

Η 9η Συνεδρίαση του Συμβουλίου της 2ης Κοινότητας θα γίνει στα γραφεία της 2ης Δημοτικής Κοινότητας στην οδό Υμηττού 251 & Βίνκελμαν 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο 2ο όροφο, Τετάρτη 12-06-2019 & ώρα 18:30. Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για τα θέματα.

Πατήστε στο σύνδεσμο για τα θέματα της Συνεδρίασης – 9η ΗΜΕΡΗΣΙΑ -2019

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Το 2018 καταγράφηκε στη χώρα μας και σε άλλες Ευρωπαϊκές και γειτονικές χώρες αυξημένος αριθμός κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.
Ως εκ τούτου και για λόγους προάσπισης της Δημόσιας Υγείας το ΚΕΕΛΠΝΟ μας πληροφορεί για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να προφυλαχθούμε από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου.

 

This slideshow requires JavaScript.

Βιώσιμη πόλη: Μπορεί να γίνει!

Οι πόλεις δομήθηκαν έως πρόσφατα κατά κανόνα με βάση τη μηχανιστική αντίληψη περί «ανθρώπινης επιχείρησης ενάντια στη φύση» (Le Corbusier), όπου η νέα άποψη ανάπτυξης αποτυγχάνει να δημιουργήσει ανθρώπινα αστικά περιβάλλοντα. Οι παρεμβάσεις του Ορθόδοξου Μοντέρνου Κινήματος στην πολεοδομία, βασίσθηκαν στον κατακερματισμό των λειτουργιών των πόλεων, προκάλεσαν τη σύγχρονη κρίση του αστικού περιβάλλοντος.

Περισσότερα εδώ : AIRETOS

8η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (2019)

Η 8η Συνεδρίαση του Συμβουλίου της 2ης Κοινότητας θα γίνει στα γραφεία της 2ης Δημοτικής Κοινότητας στην οδό Υμηττού 251 & Βίνκελμαν 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο 2ο όροφο, Τετάρτη 08-05-2019 & ώρα 18:30. Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για τα θέματα.

8η Συνεδρίαση του Συμβουλίου (2019) – Ημερήσια.