Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αθηναίων: Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι 20 από τους 30 μαθητές

koinFronti

Επιτυχία στις Πανελλήνιες για δύο στους τρεις μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων – πρόσκληση για εθελοντές 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκινούν οι προετοιμασίες για την 5η χρονιά λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 20 από τους 30 μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης συγχαίρει τους μαθητές που πέρασαν σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, από εκείνους που δεν τα κατάφεραν ζήτησε να συνεχίσουν την προσπάθεια και ευχαρίστησε θερμά τους εκατοντάδες εθελοντές καθηγητές, που για μία 5η συνεχή σχολική χρονιά, αγκάλιασαν τον καινοτόμο θεσμό του δήμου Αθηναίων.

«Η επιτυχία έφτασε στα 2/3 των συμμετοχών στις εξετάσεις και αυτό δίνει σε όλους μας δύναμη να συνεχίσουμε» σημειώνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων και τονίζει ότι «θα είμαστε και φέτος κοντά σε όλα τα παιδιά που διεκδικούν μια θέση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, συμβάλλοντας στο να έχουν όλα τα παιδιά τις ίδιες ευκαιρίες στη μαθησιακή στήριξη».

«Εκπαιδευτικός, εν ενεργεία ή συνταξιούχος, άνεργος ή φοιτητής που επιθυμεί να βοηθήσει παιδιά που θέλουν να διεκδικήσουν ισότιμα το δικαίωμα στη γνώση, ζητάμε να έρθει κοντά μας» δηλώνει η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων Για το Παιδί, κυρία Μαρία Ηλιοπούλου, επισημαίνοντας ότι «ο δήμος Αθηναίων ζητά τη συμβολή όλων για να στηρίξουμε τους μαθητές οι οποίοι – παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν – κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Όσοι εκπαιδευτές επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kfda1617@gmail.com. Ιδανική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι έως 15 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες και στη σελίδα του Κοινωνικού στο facebook  https://www.facebook.com/koinonikofront/

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων φιλοξενείται στο 8ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αθηνών, Νικοπόλεως 33, στην πλατεία Κολιάτσου.

9η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (2018)

Η 8η Συνεδρίαση του Συμβουλίου της 2ης Κοινότητας θα γίνει στα γραφεία της 2ης Δημοτικής Κοινότητας στην οδό Υμηττού 251 & Βίνκελμαν 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο 2ο όροφο, Τετάρτη 20-06-18 & ώρα 18:00.

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απόψεις της 2ης Δημοτικής Κοινότητας σχετικά με την έκδοση Κανονιστικής για την επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε περιοχές του Δήμου Αθηναίων (Γ’ Φάση) και ορισμός κανόνων λειτουργίας για το σύνολο του συστήματος, στην οποία περιλαμβάνεται η περιοχή του Μετς στη 2η Δημοτική Κοινότητα.

8η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (2018)

Η 8η Συνεδρίαση του Συμβουλίου της 2ης Κοινότητας θα γίνει στα γραφεία της 2ης Δημοτικής Κοινότητας στην οδό Υμηττού 251 & Βίνκελμαν 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο 2ο όροφο, Τετάρτη 06-06-18 & ώρα 18:00.

Ενημερωθείτε για τα θέματα εδώ : 8η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 06-06-2018

Ενημερωθείτε για τους συντελεστές τελών κοινοχρήστων χώρων : ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019

Στις 06-06-2018 θα συνεδριάσει το Κοινοτικό Συμβούλιο με βασικό θέμα “Αποστολή απόψεων για το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2019″. Επίσης σε ειδική Συνεδρίαση τον μήνα Ιούνιο θα συζητηθεί το θέμα της Ελεγχόμενης Στάθμευσης στην περιοχή ΜΕΤΣ.

Προσωπικά, παρακαλώ και τους κατοίκους των γύρω περιοχών, από την περιοχή του Μετς (Αγ. Αρτέμιο, Παγκράτι, Ν. Κόσμο) για την οποία θα συζητηθεί η εφαρμογή ή μη του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, να μου στείλουν τις απόψεις τους, δεδομένου ότι αν το μέτρο ισχύσει αποσπασματικά για ένα μικρό σημείο της 2ης Κοινότητας οι κάτοικοι των γύρω περιοχών θα επιβαρυνθούν από τα οχήματα που τώρα σταθμεύουν ελεύθερα στην περιοχή όπου μελετάται η εφαρμογή του.

Η περιοχή του Μετς είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατά τις βραδινές ώρες όπου σταθμεύουν αυτοκίνητα λόγω των νυχτερινών μαγαζιών που δραστηριοποιούνται εκεί. Πρέπει όμως να συνεκτιμηθεί κατά πόσο η εφαρμογή του μέτρου της στάθμευσης με πληρωμή θα επιλύσει το πρόβλημα, αφού τις βραδινές ώρες η πληρωμή δεν ισχύει, οπότε η δημιουργία των άσπρων θέσεων (επί πληρωμή) δεν λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς τη στάθμευση και την όχληση. Τουναντίον οι άσπρες θέσεις θα παραμένουν ελεύθερες πληρωμής και διαθέσιμες στους… νυχτερινούς επισκέπτες! Όσον αφορά στη δημιουργία θέσεων για κατοίκους (μπλε χρώμα), προφανώς χρειάζεται να προβλεφθούν ώστε να μην καλύπτονται οι θέσεις από τους επισκέπτες τις βραδινές ώρες, αλλά εξίσου επιβάλλεται να προβλεφθούν μπλε θέσεις κατοίκων και σε όλες τις γύρω περιοχές που θα επιβαρυνθούν από τη μεταφορά του προβλήματος στις δικές τους περιοχές.

Με απλούς υπολογισμούς από τον επισυναπτόμενο πίνακα Κανονιστικής, όπου εμφανίζονται όλες οι θέσεις που θα καταργηθούν με απαγόρευση – οπότε και θα επιβάλλονται πρόστιμα – καθώς και αυτές που θα οριοθετηθούν, συνάγεται το συμπέρασμα ότι τελικά το μέτρο θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα όχι μόνον στις γύρω περιοχές, αλλά και στους κατοίκους του Μετς (κάτι που προφανώς ισχύει και για τις άλλες Κοινοτήτες, εκτός της δικής μας). Για παράδειγμα στις οδούς Μουσούρου και Μπαλάνου καταργούνται όλες οι θέσεις, αίρεται η απαγόρευση σε μικρά τμήμτατα τα οποία θα γίνουν θέσεις με πληρωμή και δεν προβλέπονται καθόλου θέσεις κατοίκων. Που θα παρκάρουν όλοι οι κάτοικοι της Μουσούρου και της Μπαλάνου, όταν στα παρακείμενα στενά οι θέσεις είναι λίγες και προφανώς εκαί θα παρκάρουν οι κάτοικοι που μένουν στα στενά αυτά;

Τέλος οποιαδήποτε αποσπασματική πράξη επιβολής του μέτρου συνιστά επιλεκτική μεταχείριση, άρα παραβίαση δικαιωμάτων των κατοίκων όχι μόνον των γύρω περιοχών αλλά και για τις περιοχές για τις οποίες μελετάται να εφαρμοσθεί. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα συνολικά!  Η δημιουργία άσπρων θέσεων (επί πληρωμή), έστω και με επίκληση της κάλυψης του κόστους για τη δημιουργία των μπλε θέσεων, δεν ευσταθεί δεδομένου ότι οι κάτοικοι πληρώνουν ήδη τέλη και φόρους.

Θα ενημερωθείτε με νεώτερη ανάρτηση για την ημέρα και την ώρα της συζήτησης του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης ώστε να παρευρεθείτε, όσοι κάτοικοι το επιθυμείτε, για να εκφράσετε τις απόψεις σας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ης ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – 2018

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΣ (μεγεθύνετε το αρχείο, αφού το ανοίξετε για να δείτε τους δρόμους)

ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΛΙΚΟ 2.5.2018 (Γ ΦΑΣΗ)-1

Τεχνική ΈκθεσηΑθηναΆ Στάδιο-1

Τεχνική Έκθεση Β’Σταδίου_R4-1

 

 

Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς!
Εθνικός Κήπος – Άλσος Παγκρατίου – Άλσος Προμπονά – Πάρκο Ελευθερίας

1-30 Ιουνίου

30 μέρες | 4 σημεία |145 δωρεάν εκδηλώσεις

#GiaOlous

#ZiseTonKipo #ZiseTaParka

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ!

Ξεκίνησαν για τους μικρούς Αθηναίους οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές του δήμου Αθηναίων – κατασκηνωτική περίοδος τον Αύγουστο και για άτομα τρίτης ηλικίας και Α.Μ.Ε.Α

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων, ψυχαγωγικών προγραμμάτων και εργαστηρίων για δεξιότητες ξεκινά στις 25 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 12 Αυγούστου, το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων για παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών, στις Παιδικές Εξοχές του δήμου Αθηναίων.

Η προθεσμία εγγραφών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 1η Ιουνίου. Δικαιούχοι για δωρεάν συμμετοχή είναι κατά προτεραιότητα τα παιδιά δημοτών, κατοίκων και δημοτικών υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων.

Οι Παιδικές Εξοχές του δήμου Αθηναίων βρίσκονται στον Άγιο Αντρέα Αττικής, σε μια πευκόφυτη έκταση 180 στρεμμάτων, σε απόσταση 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, όπου συνδυάζεται το βουνό με τη θάλασσα.

Δυνατότητα φιλοξενίας με ειδικά προγράμματα και δράσεις Α.Μ.Ε.Α. κατά τη χρονική περίοδο από την Τρίτη 14 Αυγούστου έως την Πέμπτη 23 Αυγούστου.

Στις Παιδικές Εξοχές του δήμου Αθηναίων παρέχεται επίσης πρόγραμμα φιλοξενίας 850 ατόμων τρίτης ηλικίας κατά τη χρονική περίοδο από τις 26 Αυγούστου έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Οι φιλοξενούμενοί μας έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα και να απολαύσουν ποικίλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα για τα παιδιά χωρίζεται σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους, διάρκειας δύο εβδομάδων η κάθε μία, με δυνατότητα φιλοξενίας 1.000 παιδιών ανά περίοδο. Στις δύο πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών και στην τρίτη κατασκηνωτική περίοδο έφηβοι ηλικίας 13 έως 15 ετών.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ορίζεται ως εξής:      

Α ́ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 25/6 έως 9/7, για παιδιά 6 έως 12 ετών

Β ́ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 12/7 έως 26/7, για παιδιά 6 έως 12 ετών

Γ ́ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (SPORT CAMP): 29/7 έως 12/8, για παιδιά από 13 έως 15 ετών

Δ’ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (Α.Μ.Ε.Α) : 14/08/2018 έως 23/08/2018

Πληροφορίες για τις εγγραφές στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων μπορείτε να δείτε στο link:

https://www.cityofathens.gr/sites/default/files/paidikes-eksoxes-dikaiologitika.pdf

Οι εγγραφές ΑΜΕΑ, καθώς και οι εγγραφές ατόμων των Φορέων που θα φιλοξενηθούν, γίνονται  στα γραφεία του Τμήματος Παιδικών Εξοχών, (στην Αθήνα ή στον Αγ. Ανδρέα Αττικής), από εκπροσώπους των Συλλόγων-Φορέων τους  και όχι από τους γονείς τους.

Οι εγγραφές των παιδιών γίνονται στις επτά (7) Δημοτικές Κοινότητες από τους γονείς ή τους έχοντες την επιμέλεια των παιδιών, οι οποίοι πρέπει να έχουν την αστυνομική τους ταυτότητα για την υπογραφή του σχετικού εντύπου.

1η Δημοτική Κοινότητα, Πλατεία Ηρώων 3, Ψυρρή, τηλ.: 210 5277951

2η Δημοτική Κοινότητα, Υμηττού 251, Παγκράτι, τηλ.: 210 7564795 και 210 7567860

3η Δημοτική Κοινότητα, Τριών Ιεραρχών 74, Πετράλωνα, τηλ.: 210 3421994

4η Δημοτική Κοινότητα, Λένορμαν & Αλεξανδρείας 35, Κολωνός, τηλ.: 210 5157553

5η Δημοτική Κοινότητα, Πατησίων 237, Πλατεία Κολιάτσου, τηλ.: 210 8623320

6η Δημοτική Κοινότητα, Θήρας 31, Πλατεία Αμερικής, τηλ.: 210 8668162

7η Δημοτική Κοινότητα, Πανόρμου 59, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6998834

Δικαιούχοι για δωρεάν συμμετοχή στην περίοδο της τρίτης ηλικίας είναι κατά προτεραιότητα δημότες και κάτοικοι του δήμου Αθηναίων, καθώς και συνταξιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι και γονείς εν ενεργεία δημοτικών υπαλλήλων. Πληροφορίες για τις εγγραφές στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων για την τρίτη ηλικία  μπορείτε να δείτε στο link:

https://www.cityofathens.gr/node/31361

Η αναχώρηση όλων των κατασκηνωτών και η επιστροφή τους γίνεται από και προς τις Δημοτικές  Κοινότητες, υπό την επιμέλεια των υπευθύνων των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Πληροφορίες – Επικοινωνία

Τμήμα Παιδικών Εξοχών τηλ.: 213 2082557 Fax: 210 5275115

Πληροφορίες για τις Παιδικές Εξοχές του δήμου Αθηναίων

https://www.cityofathens.gr/katoikoi/paidia/paidikes-eksoxes