Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αθηναίων: Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι 20 από τους 30 μαθητές

koinFronti

Επιτυχία στις Πανελλήνιες για δύο στους τρεις μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων – πρόσκληση για εθελοντές 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκινούν οι προετοιμασίες για την 5η χρονιά λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 20 από τους 30 μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης συγχαίρει τους μαθητές που πέρασαν σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, από εκείνους που δεν τα κατάφεραν ζήτησε να συνεχίσουν την προσπάθεια και ευχαρίστησε θερμά τους εκατοντάδες εθελοντές καθηγητές, που για μία 5η συνεχή σχολική χρονιά, αγκάλιασαν τον καινοτόμο θεσμό του δήμου Αθηναίων.

«Η επιτυχία έφτασε στα 2/3 των συμμετοχών στις εξετάσεις και αυτό δίνει σε όλους μας δύναμη να συνεχίσουμε» σημειώνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων και τονίζει ότι «θα είμαστε και φέτος κοντά σε όλα τα παιδιά που διεκδικούν μια θέση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, συμβάλλοντας στο να έχουν όλα τα παιδιά τις ίδιες ευκαιρίες στη μαθησιακή στήριξη».

«Εκπαιδευτικός, εν ενεργεία ή συνταξιούχος, άνεργος ή φοιτητής που επιθυμεί να βοηθήσει παιδιά που θέλουν να διεκδικήσουν ισότιμα το δικαίωμα στη γνώση, ζητάμε να έρθει κοντά μας» δηλώνει η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων Για το Παιδί, κυρία Μαρία Ηλιοπούλου, επισημαίνοντας ότι «ο δήμος Αθηναίων ζητά τη συμβολή όλων για να στηρίξουμε τους μαθητές οι οποίοι – παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν – κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Όσοι εκπαιδευτές επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kfda1617@gmail.com. Ιδανική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι έως 15 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες και στη σελίδα του Κοινωνικού στο facebook  https://www.facebook.com/koinonikofront/

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων φιλοξενείται στο 8ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αθηνών, Νικοπόλεως 33, στην πλατεία Κολιάτσου.

Μουσικά φθινοπωρινά συναπαντήματα με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων

σας περιμένει τον Οκτώβριο στις μουσικές φθινοπωρινές περιπλανήσεις των Μουσικών του Συνόλων.

#mousikigiaolous

 

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου |ώρα 20:30 |Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά»

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο Νέο Κύμα στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών Έλληνες τραγουδοποιοί και Μουσικά Ρεύματα,

με συνθέσεις που χαρακτηρίζονται από εκφραστική λιτότητα και ευαισθησία και αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη γενιά.
Τραγουδούν: Δώρα Λουίζου και Μανώλης Σκουλάς
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Άγγελος Ηλίας

Πολυχώρος δήμου Αθηναίων «Άννα & Μαρία Καλουτά»: Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9344131

 

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου | 20:30 | Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

My Lord What a Morning

Η Χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή, θα πραγματοποιήσει μια ιδιαίτερη μουσική διαδρομή από τα Negro Spirituals,

τα κατανυκτικά, θρησκευτικά τραγούδια των Αφροαμερικανών σκλάβων, στα δημοφιλή τραγούδια των musicals,

με έργα των Robert Show, Jester Hairston, John Kander, George Gershwin, Leonard Bernstein, Jerry Bock, κ.α.

Συμμετέχει ο πιανίστας Δημήτρης Ανούσης

Σε συνεργασία με το πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) και το Hellenic American University (Nashua, NH, USA)

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

 

Τρίτη 17 Οκτωβρίου |20:30|Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ο κύκλος συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας, Η κλασική Βιέννη στην Τεχνόπολη, μας μεταφέρει στη μουσική πρωτεύουσα της Ευρώπης,

την Βιέννη του τέλους του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα.

Η πρώτη συναυλία είναι αφιερωμένη στον αυστριακό ρομαντικό συνθέτη Franz Schubert (1797-1828)

Λειτουργία αρ.2 σε σολ μείζονα, D.167

 1. Kyrie, ii. Gloria, iii.  Credo, iv. Sanctus, v. Benedictus, vi. Agnus Dei

Αντωνία Καλογήρου, σοπράνο

Νίκος Στεφάνου, τενόρος

Βασίλης-Δεναχής Κωστόπουλος, μπάσος

Χορωδία δήμου Αθηναίων

Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Συμφωνία αρ. 2 σε σι ύφεση μείζονα, D.125

 1.                               Largo — Allegro vivace  ii. Andante iii. Menuetto: Allegro vivace – Trio iv. Presto

Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων: Αεροφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο, Πειραιώς 100, Γκάζι

 

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου |20:30 | Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

Η αγαπημένη jazz band του Δήμου Αθηναίων, η Big Band

θα μας παρασύρει σ’ ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τις ατραπούς της jazz μουσικής,

έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα στο χρόνο.

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»: Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

 

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου |20:30 | Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά»

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής τιμά τον σπουδαίο συνθέτη Γιάννη Σπανό στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών Έλληνες τραγουδοποιοί και Μουσικά Ρεύματα,

σε μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στο μεγάλο δημιουργό, όπου το κοινό θα απολαύσει κορυφαίες συνθέσεις του που παραμένουν ανεξίτηλες στον χρόνο.

Τραγουδούν: Πένυ Ξενάκη και  Κώστας Τζιάκουλας

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Άγγελος Ηλίας

Πολυχώρος δήμου Αθηναίων «Άννα & Μαρία Καλουτά»: Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9344131

 

Τρίτη 31 Οκτωβρίου |20:30 | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ένα ταξίδι στο χρόνο με όχημα τον διαχρονικό ήχο της Big Band από τις απαρχές της Jazz μέχρι τις μέρες μας,

με ενδιάμεσους σταθμούς τα διάφορα στυλ, χρώματα και ιδιώματα.

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων: Αεροφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο, Πειραιώς 100, Γκάζι

 

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων στο «Μικρό Παρίσι των Αθηνών»

Σάββατο 7 Οκτωβρίου |19:30 | Πλατεία Αγίου Παύλου

Big Band

 

Σάββατο 14 Οκτωβρίου | 19:30 | Πλατεία Αγίου Παύλου

Κινηματογράφος και Μουσική

Φιλαρμονική Ορχήστρα

Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Μίχας

 

Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες είναι ελεύθερη.

17η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (2017)

Η 17η Συνεδρίαση του Συμβουλίου της 2ης Κοινότητας θα γίνει στα γραφεία της 2ης Δημοτικής Κοινότητας στην οδό Υμηττού 251 & Βίνκελμαν 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο 2ο όροφο ημέρα Τετάρτη 11 -10-17 & ώρα 18:30 σε συνεδρίαση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με επικαιροποίηση της με αρ.202/12.10.2011 Πράξης του Συμβουλίου της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, σχετικά με απαλλοτρίωση δύο (2) ακινήτων για τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου, στη συμβολή της Λ. Υμηττού με τις οδούς Αγαρίστης και Αβλίχου, Ο.Τ. 1, περιοχή 51, στη 2η Δ.Κ. (Σχετ.Α.Π.230103/10-08 -2017 έγγραφο του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Δ/νσης Σχεδίου Πόλεως & Αστικού Περιβάλλοντος – ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ).
 2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με μετονομασία της Πλ. Μεσολογγίου σε Πλ. Βασίλη Ρώτα (Σχετ.: Α.Π.203421/13-07-2017 αίτημα του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» – ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ)
 3. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με αναγκαίες και επιβεβλημένες εργασίες επισκευής και συντήρησης του περιβάλλοντα χώρου του Καλλιμάρμαρου (Παναθηναϊκού Σταδίου) στο λόφο της Άγρας και του Αρδηττού (Σχετ.:Α.Π.255407/11- 09-2017 αίτημα του Συλλόγου Α.ΚΙ.Β.Δ.Α.).
 4. Συζήτηση σχετικά με σύσταση Επιτροπών Κοινοτικού Συμβουλίου (πρόταση της Προέδρου κας Χριστίνας Μελά – ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ).

ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 1. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου μουσικής στο κατάστημα «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Παρασκευής και Προσφοράς Πλήρους Γεύματος (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ) & «Επιχείρηση Αναψυχής (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ) & Επιχείρηση Προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών (ΜΠΑΡ) επί της Πλ. Προφήτη Ηλία 2 & Βρυάξιδος (Α.Π. 283868/05-10-2017).

16η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (2017)

Η 16η Συνεδρίαση του Συμβουλίου της 2ης Κοινότητας θα γίνει στα γραφεία της 2ης Δημοτικής Κοινότητας στην οδό Υμηττού 251 & Βίνκελμαν 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο 2ο όροφο ημέρα Τετάρτη 27 -09-17 & ώρα 18:30 σε συνεδρίαση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με επικαιροποίηση της με αρ.202/12.10.2011 Πράξης του Συμβουλίου της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, σχετικά με απαλλοτρίωση δύο (2) ακινήτων για τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου, στη συμβολή της Λ. Υμηττού με τις οδούς  Αγαρίστης και Αβλίχου, Ο.Τ. 1, περιοχή 51, στη 2η Δ.Κ.(Σχετ.Α.Π.230103/10-08-2017  έγγραφο του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Δ/νσης Σχεδίου Πόλεως & Αστικού  Περιβάλλοντος- ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ).
 2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με διατήρηση ή κατάργηση κενωθεισών θέσεων περιπτέρων στα όρια της 2ης Κοινότητας(Σχετ. Α.Π.197809 /07-07-2017 και Α.Π.220505/ 31-07-2017 του Τμήματος Εκδόσεως Λοιπών Αδειών και Δικαιωμάτων της Δ/νσης  Δημοτικών Προσόδων).
 3. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με αναπροσαρμογή των Συντελεστών Τελών Κατάληψης Κοινοχρήστων Χώρων, τραπεζοκαθισμάτων, για το έτος 2018 (Σχετ. Α.Π. 207915/ 18-07-2017 αίτημα του Τμήματος Εκδόσεως Λοιπών Αδειών και Δικαιωμάτων της Δ/νσης  Δημοτικών Προσόδων).
 4. Συζήτηση σχετικά με σύσταση Επιτροπών Κοινοτικού Συμβουλίου (πρόταση της Προέδρου Χριστίνας Μελά).
 5. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με μετακίνηση στάσης λεωφορείου και τρόλεϊ που Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αρδηττού και Κοσμά Μπαλάνου (Σχετ.:Α.Π.269320/21-09-2017 αίτημα του κ. Ιωσήφ Ευφραιμίδη).

15η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (2017)

Η 15η Συνεδρίαση του Συμβουλίου της 2ης Κοινότητας θα γίνει στα γραφεία της 2ης Δημοτικής Κοινότητας στην οδό Υμηττού 251 & Βίνκελμαν 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο 2ο όροφο ημέρα Τετάρτη 13 -09-17 & ώρα 18:30 σε συνεδρίαση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με μονοδρόμηση της οδού Αμφίωνος και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης στην πλευρά των ζυγών αριθμών(Σχετ.:Α.Π. 211508/20-07-2017 Πρόταση -Εισήγηση του τμήματος Βιώσιμης Κινητικότητας της Δ/νσης Σχεδίου Πόλεως και Αστικού Περιβάλλοντος-ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ).
 2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με κοπή δέντρων στο Α΄ Κοιμητήριο α)στον οικογενειακό τάφο Αρ. Α/2/65) και β) στην Τρίτη ζώνη στον οικογενειακό τάφο με Αρ.11/175 (Σχετ.:Α.Π.210285/20-07-2017,Α.Π.210281/20-07-2017 Εισηγήσεις του Τμήματος Πρασίνου 2ης 3ης Δημοτικής Κοινότητας-ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ).
 3. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με α)διαμόρφωση Κοινόχρηστου Χώρου επί της οδού Αλβέρτου Σβάιτσερ με αριθμ.6 β) τοποθέτηση κολώνας φωτισμού στην αρχή του πεζόδρομου Αγ. Ιωάννου Κυνηγού, γ) αντικατάσταση παλιάς περίφραξης με σιδερένιο κιγκλίδωμα και δ)καθαρισμό των οικοπέδων επί της οδού Αγ. Ιωάννου Κυνηγού αρ.2 και αρ. 6 (Σχετ.: Α.Π.224287/03-08-2017 αίτημα της κας Αρκουλή Κατερίνας πληρεξουσίου δικηγόρου των κατοίκων της περιοχής-ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ).
 4. Συζήτηση και λήψη απόφασης αναφορικά με επικαιροποίηση της με αρ.202/12.10.2011 Πράξης του Συμβουλίου της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, σχετικά με απαλλοτρίωση δύο (2) ακινήτων για τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου, στη συμβολή της Λ. Υμηττού με τις οδούς Αγαρίστης και Αβλίχου, Ο.Τ. 1, περιοχή 51, στη 2η Δ.Κ.(Σχετ.Α.Π.230103/10-08-2017 έγγραφο του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Δ/νσης Σχεδίου Πόλεως & Αστικού Περιβάλλοντος). 5. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την μετονομασία της Πλ. Μεσολογγίου σε Πλ. Βασίλη Ρώτα (Σχετ. Α.Π. 203421/13-07-2017 αίτημα της Ανοιχτής Πόλης).

ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 1. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «Επιχείρηση Αναψυχής (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ)» επί της οδού Φιλολάου με αριθμ.212-214 (Σχετ.:Α.Π.213704/25-07-2017-ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ).
 2. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Πλήρους γεύματος (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΤΑΒΕΡΝΑ)» επί της Πλατείας Βαρνάβα με αριθμ.8 (Σχετ.:Α.Π.178057/ 19-06-2017-ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ).
 3. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «Επιχείρηση Αναψυχής και Προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ –ΜΠΑΡ)» επί της οδού Τιμοθέου με αριθμ.7 (Σχετ.:Α.Π.222784 /02-08-2017).

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΛΩΝΟΥ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων διοργανώνει το Φεστιβάλ Κολωνού από 7 έως 24 Σεπτεμβρίου, με πολύ χαμηλό εισιτήριο ή ελεύθερη είσοδο, στο Θέατρο Κολωνού (Ιωαννίνων και Καπάνεως, Κολωνός).

Πρόσβαση
Μετρό: Σταθμός “Σεπόλια”
Τρόλεϊ: Νο. 12 (Ζάππειο – Περιστέρι), στάση “Αρμονία”
Λεωφορείο: 057 (Ομόνοια – Λόφος Σκουζέ), στάση “Πλατεία Κολωνού”

Για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε πληροφορίες εδώ: Πρόγραμμα Φεστιβάλ Κολωνού

Πληροφορίες:
τ. 210 52 84 854 | www.opanda.gr
@opanathens | #festivalkolonou