Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αθηναίων: Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι 20 από τους 30 μαθητές

koinFronti

Επιτυχία στις Πανελλήνιες για δύο στους τρεις μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων – πρόσκληση για εθελοντές 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκινούν οι προετοιμασίες για την 5η χρονιά λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 20 από τους 30 μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης συγχαίρει τους μαθητές που πέρασαν σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, από εκείνους που δεν τα κατάφεραν ζήτησε να συνεχίσουν την προσπάθεια και ευχαρίστησε θερμά τους εκατοντάδες εθελοντές καθηγητές, που για μία 5η συνεχή σχολική χρονιά, αγκάλιασαν τον καινοτόμο θεσμό του δήμου Αθηναίων.

«Η επιτυχία έφτασε στα 2/3 των συμμετοχών στις εξετάσεις και αυτό δίνει σε όλους μας δύναμη να συνεχίσουμε» σημειώνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων και τονίζει ότι «θα είμαστε και φέτος κοντά σε όλα τα παιδιά που διεκδικούν μια θέση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, συμβάλλοντας στο να έχουν όλα τα παιδιά τις ίδιες ευκαιρίες στη μαθησιακή στήριξη».

«Εκπαιδευτικός, εν ενεργεία ή συνταξιούχος, άνεργος ή φοιτητής που επιθυμεί να βοηθήσει παιδιά που θέλουν να διεκδικήσουν ισότιμα το δικαίωμα στη γνώση, ζητάμε να έρθει κοντά μας» δηλώνει η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων Για το Παιδί, κυρία Μαρία Ηλιοπούλου, επισημαίνοντας ότι «ο δήμος Αθηναίων ζητά τη συμβολή όλων για να στηρίξουμε τους μαθητές οι οποίοι – παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν – κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Όσοι εκπαιδευτές επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kfda1617@gmail.com. Ιδανική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι έως 15 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες και στη σελίδα του Κοινωνικού στο facebook  https://www.facebook.com/koinonikofront/

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων φιλοξενείται στο 8ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αθηνών, Νικοπόλεως 33, στην πλατεία Κολιάτσου.

ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

Είσαι κάτοικος ή επαγγελματίας της Αθήνας

Είσαι έτοιμος να κάνεις παρεμβάσεις στην πόλη;O δήμος Αθηναίων, μέσω του This is Athens, σε καλεί να συν-δημιουργήσεις την ταυτότητα της Αθήνας, συμμετέχοντας σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα σε υποστηρίξει για να δεις τις δικές σου προτάσεις να γίνονται πράξη.

Το πρόγραμμα θα σε βοηθήσει να διαμορφώσεις την πρότασή σου για ήπιες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας και θα σου προσφέρει οικονομική υποστήριξη για την υλοποίησή της.

Το πρόγραμμα είναι για εσένα: 

 • Αν έχεις προτάσεις για μικρής κλίμακας παρεμβάσεις σε κάποιο από τα επτά (7) δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας για να ανανεωθεί η γειτονιά σου, με καινοτόμα έπιπλα δρόμου, μικρής κλίμακας κινητές κατασκευές, εξοπλισμό αστικών παιχνιδιών, κ.α.
 • Αν έχεις προτάσεις για «πράσινες» παρεμβάσεις στις όψεις κτιρίων που έχουν αλλοιωθεί ή υποστεί φθορές, όπως κάθετοι κήποι, «ζωντανοί» τοίχοι, αστικές καλλιέργειες.
 • Αν έχεις προτάσεις για παρεμβάσεις σε δρόμους και εγκαταλειμμένους δημόσιους  χώρους για να βελτιωθεί το αίσθημα ασφάλειας και η εικόνα τους, με βοηθητικό φωτισμό δρόμου, σημεία σκίασης και σήμανση.
 • Αν έχεις προτάσεις για ένα έργο τέχνης που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία και τα δεδομένα της πόλης, στο  Σεράφειο, το νέο εμβληματικό τοπόσημο της πόλης.

Για το πρόγραμμα και τα ανοιχτά εργαστήρια που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για να σε βοηθήσουν να εξελίξεις την πρότασή σου ενημερώσου http://www.polis2.thisisathens.org/

Μπορείς επίσης σε αυτό το σύνδεσμο να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου για να λαμβάνεις τα νέα του προγράμματος.

Οι επόμενες προγραμματισμένες ενημερώσεις είναι οι εξής:

– Σάββατο 17 Μαρτίου, ώρα 11.00 Ενημέρωση στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη

– Τετάρτη 21 Μαρτίου, ώρα 18.00 Ενημέρωση στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα, αίθουσα Τρίτση του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50

– Τετάρτη 21 Μαρτίου, ώρα 18.00 Ενημέρωση στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα, Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35, 1ος όροφος

– Παρασκευή 23 Μαρτίου, ώρα 12.30 Ενημέρωση στο 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα στην οικία Θεοτοκοπούλου του δήμου Αθηναίων, Θεοτοκοπούλου 34, Άνω Πατήσια

– Παρασκευή 23 Μαρτίου, ώρα 18.00 Ενημέρωση στο 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα, Υμηττού 251 & Βίνκελμαν στο 2ο όροφο

– Σάββατο 24 Μαρτίου, ώρα 11.00 Εργαστήριο στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη

Οι ημερομηνίες του ανοιχτού καλέσματος θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media για περισσότερες ενημερώσεις:

https://www.facebook.com/polistotetragono 

https://www.instagram.com/polistotetragono/

Μείνε συντονισμένος για να πάρεις μέρος στο συμμετοχικό πρόγραμμα για τη συν-δημιουργία της πόλης!

 

 English Version: 

Are you an Athens resident or professional?

Are you interested in city-making initiatives? 

The City of Athens, through This is Athens, invites you to co-create the identity of Athens by participating in a pilot project for implementing bottom up interventions across the city. 

The project will help you shape your proposal for a mild small-scale intervention and offer you a small grant that will see you through its implementation.

The project is for you: 

 • If you have a proposal for a small-scale intervention to regenerate your neighborhood in one of the seven (7) municipal districts of Athens (examples: innovative street furniture, small-scale mobile structures, urban game equipment etc)
 • If you have a proposal for “green” interventions on buildings (examples: vertical gardens, “living” walls, urban farming)
 • If you have a proposal for interventions to rebalance streets and abandoned public spaces to improve their look and sense of security (examples: supportive street lighting, street shading and signage)
 • If you have a proposal for an in situ landmark piece of art that will combine art, technology and city data to be installed at Serafeio, the City of Athens’ complex of sports, culture and innovation.

For more information about the programme, parallel activities and the open workshops designed to support your proposal visit http://www.polis2.thisisathens.org/ 

There you can also subscribe to receive our news feed.

The next info sessions and workshops are:

– Saturday 17th of March at 11.00, Info session at Serafeio of the City of Athens, Pireos & Petrou Ralli 

– Wednesday 21st of March at 18.00, Info session at the 1st Municipal District, Tritsis hall at the City of Athens Cultural Centre, Akadimias 50 

– Wednesday 2st of March18.00 Info session at the 4th Municipal District, Lenorman and Alexandreias 35, 1st floor  

– Friday 23rd of March at 12.30 Info session at the 5th Municipal District at the Theotokopoulou Residency, Theοtokopoulou 34, Ano Patisia 

– Friday 23rd of March at 18.00 Info Session at the 2nd Municipal District, Imitou 251 and Vickelman, 2nd floor

– Saturday 24th of March at 11.00 Workshop at Serafeio of the City of Athens

The dates of the open call for proposals will be announced soon. 

You can also follow us at:

https://www.facebook.com/polistotetragono 

https://www.instagram.com/polistotetragono/

7ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Αντίστροφη μέτρηση για τον 7ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που πραγματοποιείται την Κυριακή 18 Μαρτίου  -τις ώρες 9 το πρωί  με 12.20 μετά το μεσημέρι – στο κέντρο της πρωτεύουσας σε συνδιοργάνωση  του ΣΕΓΑΣ, του δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων. Σε ισχύ τίθενται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις   με σταδιακή διακοπή της κίνησης των οχημάτων στις οδικές αρτηρίες  απ όπου θα διέλθουν οι δρομείς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκκινήσεις θα δοθούν στις 9 το πρωί για τον Ημιμαραθώνιο με εκκίνηση στην Πλατεία Συντάγματος  (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη), στις  9.10 για τον αγώνα δρόμου των 3χλμ με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βας. Σοφίας  (Στάση μετρό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»),  στις 9.35 για τον Αγώνα Δρόμου 1.000μ Παιδιών και για αθλητές ΑμεΑ – Special Olympics, με εκκίνηση από την διασταύρωση Ριζάρη & Λ. Βασ. Σοφίας και στις 11.45 για τον αγώνα δρόμου των 5 χλμ. με εκκίνηση από το ύψος της Πλατείας Συντάγματος (στο ύψος της οδού Ερμού).

Λόγω των προαναφερόμενων  αγώνων, την Κυριακή 18 Μαρτίου και κατά τις ώρες 07.00΄ έως 13.30΄ θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Α.  Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων), στις κατωτέρω λεωφόρους, οδούς και πλατείες του δήμου Αθηναίων ως εξής:

Λ. Βασ. Αμαλίας , στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), και στα (2) δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 05.00΄ έως 14.00΄.

Λ. Βασ. Αμαλίας , στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βασ. Όλγας και Συγγρού και στα (2) δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου) , σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Σταδίου , σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ακαδημίας , σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Σόλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πλατεία Ομονοίας .

Πλατεία Συντάγματος .

Φιλελλήνων , σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου , στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου , στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Αγ. Μελετίου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 07.00΄ έως 11.00΄.

Λ. Βασ. Όλγας , σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Λ. Συγγρού , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμ. Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Αθ. Διάκου , σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Συγγρού.

Ηρ. Αττικού , σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Αραβαντινού , σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ησιόδου , σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κολωνού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Αθηνάς , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

Κόκκαλη , σε όλο το μήκος της.

Μονής Πετράκη , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Χαζηκώστα , σε όλο το μήκος της.

Ζαχάρωφ , σε όλο το μήκος της.

Τσόχα , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Λ. Βουλιαγμένης , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τιμολέοντος και Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου.

Αρδηττού , στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Κων/νου , στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Βασ. Αλεξάνδρου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Σοφίας , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φειδιππίδου και της Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, εξαιρουμένης της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.

Λ. Κηφισίας , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανόρμου και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ.Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

Λ.Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαγοράς και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Φειδιππίδου , στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Β.  Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από την Ημιμαραθώνια διαδρομή , κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους.

Λ. Αλεξάνδρας – Χαρ. Τρικούπη.

Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου – Κοδριγκτώνος.

Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου – Στουρνάρα.

Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας).

Λ. Βασ. Σοφίας – Παπαδιαμαντοπούλου.

Λ. Βασ. Σοφίας – Κόκκαλη.

Λ. Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης (μόνο για οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β.).

Λ. Βασ. Κων/νου – Ριζάρη.

Λ. Βασ. Κων/νου – Βασ. Γεωργίου.

Λ. Βασ. Κων/νου – Λ. Βασ. Σοφίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας.

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗ ΡΑΛΛΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων συναντά την ερμηνεύτρια Ραλλία Χρηστίδου σε μία μοναδική συναυλία, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 20.30 στον Πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά».Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής φιλοξενεί στην καλλιτεχνική του στέγη την αγαπημένη τραγουδίστρια για να παρουσιάσουν ένα εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει τους ακροατές, οι οποίοι θα απολαύσουν τις μεγάλες επιτυχίες της Ραλλίας Χρηστίδου, αλλά και έργα σπουδαίων ελλήνων συνθετών, όπως οι Μάνος Χατζηδάκις, Μίκης Θεοδωράκης και Σταύρος Ξαρχάκος.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής: Άγγελος Ηλίας
Τραγούδι: Δώρα Λουίζου και Μανώλης Σκουλάς

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά» δήμου Αθηναίων:
Τιμοκρέοντος 6Α, Ν. Κόσμος, τ. 210 9344131  

4η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (2018)

Η 4η Συνεδρίαση του Συμβουλίου της 2ης Κοινότητας θα γίνει στα γραφεία της 2ης Δημοτικής Κοινότητας στην οδό Υμηττού 251 & Βίνκελμαν 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο 2ο όροφο, Τετάρτη 14 -3-18 & ώρα 18:30 σε συνεδρίαση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 1. Παραχώρηση θέσης στάθμευσης σε όχημα ατόμου με αναπηρία, στην οδό Λυσσίπου 1-3 (Σχετ.Α.Π. 054832/01-03-2018 εισήγηση του Τμήματος Βιώσιμης Κινητικότητας της Δ/νσης Σχεδίου Πόλεως & Αστικού Περιβάλλοντος).
 2. Έγκριση για συνέχιση ή μη δικαιολόγησης των απουσιών της Συμβούλου κας Ρούσσου Μαρίας από τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου της 2ης Δημοτικής Κοινότητας (Πρόταση της Προέδρου κας Μελά).
 3. Ενημέρωση από αρμόδιο υπάλληλο του γραφείου της 2ης Δημοτικής Κοινότητας του τμήματος Οδοκαθαρισμού Δημοτικών Κοινοτήτων της Δ/νσης Καθαριότητας – Ανακλύκλωσης για θέματα που άπτονται της καθαριότητας και συζήτηση επ’ αυτών.
 4. Συζήτηση για την αξιοποίηση του οικοπέδου μεταξύ των οδών Νικοσθένους, Πολέμωνος και Ελλανίκου σε χώρο πρασίνου (Πρόταση της Προέδρου κας Μελά).

ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 1. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα (ΚΑΦΕΝΕΙΟ) επί της οδού Ιππάρχου με αριθμ.7 (Σχετ.::Α.Π.046856/21-02-2018).
 2. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ-ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ» της «ΑΙΓΛΗ ΧΩΡΟΙ ΕΣΤΙΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ Α.Ε.» στην Αίγλη Ζαππείου (Σχετ.::Α.Π.043575/16-02-2018).
 3. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Παρασκευής και Προσφοράς Πλήρους Γεύματος (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ) – Επιχείρηση Αναψυχής (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ)» επί της οδού Αρχελάου με αριθμ.7 (Σχετ.::Α.Π.041700/14-02-2018).
 4. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Μερικής & Πλήρους Επεξεργασίας (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΜΠΑΡ)» επί της Πλ. Προφήτη Ηλία με αριθμ.2 & της οδού Βρυάξιδος (Σχετ.::Α.Π.043077/15-02-2018).
 5. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Πρόχειρου Γεύματος (ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ)» επί της οδού Αμύντα με αριθμ.1 & Ζαλεύκου (Σχετ.::Α.Π.061602/07-03-2018).
 6. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ» της «ΣΑΤ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» επί των οδών Μάρκου Μουσούρου με αριθμ.1 & Αρδηττού (Σχετ.::Α.Π.063691/09-03-2018).

3η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (2018)

Η 3η Συνεδρίαση του Συμβουλίου της 2ης Κοινότητας θα γίνει στα γραφεία της 2ης Δημοτικής Κοινότητας στην οδό Υμηττού 251 & Βίνκελμαν 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο 2ο όροφο, Τετάρτη 21 -2-18 & ώρα 18:30 σε συνεδρίαση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 1. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πολέμωνος (Σχετ.Α.Π. 007077/10-01-2018 εισήγηση του Τμήματος Βιώσιμης Κινητικότητας της Δ/νσης Σχεδίου Πόλεως & Αστικού Περιβάλλοντος-ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ).
 2. Απαγόρευση της στάθμευσης στην πλευρά των ζυγών αριθμών του τμήματος της οδού Εριφύλης, μεταξύ των οδών Πρατίνου και Αστυδάμαντος (Σχετ.Α.Π. 015576/18-01-2018 εισήγηση του Τμήματος Βιώσιμης Κινητικότητας της Δ/νσης Σχεδίου Πόλεως & Αστικού Περιβάλλοντος-ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ).
 3. Δημιουργία διάβασης πεζών στην οδό Ντελεκρουά μεταξύ των πεζοδρόμων Τρίκης και Τσακτάνη (Σχετ.Α.Π. 040949/14-02-2018 εισήγηση του Τμήματος Βιώσιμης Κινητικότητας της Δ/νσης Σχεδίου Πόλεως & Αστικού Περιβάλλοντος).

 

ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 1. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Προσφοράς Πλήρους Γεύματος (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ) Επιχείρηση αναψυχής  & προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών -(ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ) της «FOOD AND FUN SYNERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε» επί της οδού Σπινθάρου με αριθμ.54 (Σχετ.::Α.Π.023323/25-01-2018).
 2. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ», επί της οδού Τιμοθέου με αριθμ.8 (Σχετ.::Α.Π.024836/29-01-2018).
 3. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «Επιχείρηση Προσφοράς  κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών -(ΜΠΑΡ)-Επιχείρηση Αναψυχής (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ)-Επιχείρηση Διενέργειας Εκθέσεων στον εξωτερικό εξώστη» επί της οδού Τιμοθέου με αριθμ.1-3-5 (Σχετ.::Α.Π.025435/29-01-2018).
 4. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ», επί της οδού Βρυάξιδος με αριθμ.9 (Σχετ.::Α.Π.026975/30-01-2018).
 5. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Προσφοράς Πρόχειρου Γεύματος (ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ) Επιχείρηση αναψυχής (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ)  – Επιχείρηση προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών -(ΜΠΑΡ)» επί της οδού Εμπεδοκλέους 25-27 & Πλ. Βαρνάβα 7-9 (Σχετ.::Α.Π.027723/31-01-2018).
 6. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Παρασκευής και Προσφοράς Πλήρους Γεύματος (ΣΝΑΚ-ΜΠΑΡ)- Επιχείρηση αναψυχής (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ)», επί της οδού Λεωφ.Υμηττού με αριθμ.67 (Σχετ.::Α.Π.028168/31-01-2018).
 7. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «Επιχείρηση αναψυχής(ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ)», επί της οδού Μπακνανά με αριθμ.36 (Σχετ.::Α.Π.037424/09-02-2018).
 8. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Προσφοράς Πρόχειρου Γεύματος (ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ)» επί της των οδών Αναπαύσεως με αριθμ.22 & Τιμολέοντος με αριθμ 1 (Σχετ.::Α.Π.040489/13-02-2018).