ΔΕΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ KARCHER ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Για να διατηρηθούν καθαρές οι προσόψεις των κτιρίων στην Αθήνα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ο αισθητικός βανδαλισμός και οι μουτζούρες μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη συνεργασία των κατοίκων, των ευαισθητοποιημένων πολιτών, των επαγγελματιών, των χορηγών και βεβαίως των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων.Η προσπάθεια πρέπει να ξεκινήσει από τη δική μας εξώπορτα, τη δική μας πρόσοψη. Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια αυτή του δήμου Αθηναίων, είναι η εταιρία επαγγελματικού εξοπλισμού Karcher, η οποία δώρισε σε 10 γειτονιές της Αθήνας ισάριθμα επαγγελματικά μηχανήματα για τον καθαρισμό των προσόψεων κατοικιών και κτιρίων.

Αν θέλετε κι εσείς να καθαρίσουμε μαζί τις μουντζούρες στη γειτονιά σας, να μάθετε πώς εφαρμόζουμε υλικά προστασίας και πώς χρησιμοποιούνται τα μηχανήματα καθαρισμού ή να δανειστείτε το μηχάνημα καθαρισμού της γειτονιάς σας, προκειμένου να φροντίσετε την ιδιοκτησία σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στην πρωτοβουλία ΣυνΑθηνά του δήμου Αθηναίων, επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 2105277537(09.00 – 17.00).

Η δράση καθαρισμού αφορά τα εξής σημεία:

  • Κυψέλη
  • Εξάρχεια
  • Πλάκα
  • Θησείο
  • Μοναστηράκι
  • την οδό Αιόλου
  • την οδό Αισχύλου
  • την οδό Αθηνάς
  • και το εμπορικό τρίγωνο.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες μαθαίνουν στην πράξη πώς μπορούν να διατηρήσουν καθαρές τις ιδιοκτησίες τους, συμμετέχοντας σε επιτόπιες δράσεις καθαρισμού, τις οποίες οργανώνει ο δήμος Αθηναίων από κοινού με την Karcher. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται προκειμένου να υποστηρίξουν τη διατήρηση της παρέμβασης είναι διαθέσιμα σε κάθε νέο ενδιαφερόμενο.

Λεπτομερείς οδηγίες για επαγγελματικές και οικιακές λύσεις καθαρισμού, τεχνικές προδιαγραφές όλων των υλικών και ευρύτερες πρακτικές που μπορεί κανείς να εφαρμόσει αν θέλει να δράσει, βρίσκονται διαθέσιμες στον οδηγό που επιμελήθηκε ο δήμος Αθηναίων και η Κarcher και είναι διαθέσιμος ηλεκτρονικά στο  http://www.synathina.gr/el/νέα/451-οδηγός-του-δήμου-αθηναίων-για-καθαρές-προσόψεις.html .

«Ο έγκαιρος και συστηματικός καθαρισμός μιας επιφάνειας τρεις συνεχόμενες φορές (κατά μέσο όρο), οδηγεί στην οριστική απαλλαγή από περαιτέρω βανδαλισμούς! Ας βοηθήσουμε όλοι στη διατήρηση μιας καλής εικόνας της Αθήνας, πρώτα για εμάς που ζούμε στην πόλη αλλά και για τους επισκέπτες της», δηλώνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας και επικεφαλής της πρωτοβουλίας Συναθηνά του δήμου Αθηναίων, Αμαλία Ζέπου.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s