ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

  • TANGO in Concert με τη Συμφωνική Ορχήστρα & το quinteto TANGartO στην Τεχνόπολη

Μία απρόσμενη συνάντηση της Συμφωνικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων με το κουιντέτο TANGartO παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 13 Ιουλίου, στις 21.00 στην Τεχνόπολη, στη συναυλία TANGO in Concert!
Mία συναυλία… πρόκληση, με το σφυγμό του tango να χτυπά στα αναλόγια της Συμφωνικής Ορχήστρας, μία αλληλεπίδραση με ένα μουσικό σύνολο που έχει συνδέσει το όνομα του με την ερμηνεία και το αυθεντικό αίσθημα των αργεντίνικων tangos για περισσότερα από 20 χρόνια, ένα ξεχωριστό concerto grosso. Η Συμφωνική Ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη, και το κουιντέτο TANGartO επιχειρούν να μας μεταφέρουν στον συγκινησιακό κόσμο του πιο αποκαλυπτικού χορού, που δημιούργησαν οι άνθρωποι για να εκφράσουν την ουσία του ερωτικού πάθους, το tango.
Στη συναυλία παρουσιάζεται μία προσεκτική επιλογή έργων του Αstor Piazzolla, που όπως ο ίδιος πίστευε το tango είναι μια μουσική που μπορεί κανείς να την ακούει κι όχι μόνο να τη χορεύει. Παράλληλα γίνεται αναφορά στους μεγάλους «δασκάλους» του είδους Horacio Salgan, Mariano Mores, Edgardo Donato, Osvaldo Pugliese, Carlos Gardel, κ.α.
Το κοινό θα απολαύσει μια πολυπολιτισμική μουσική βραδιά με ρίζες διαφορετικών πολιτισμών, φτιάχνοντας ένα μίγμα με επιρροές από την κλασική μουσική, το tango και την τζαζ.
Το quinteto TANGartO αποτελούν οι μουσικοί: Λευτέρης Γρίβας (μπαντονεόν), Γιώργος Παναγιωτόπουλος (βιολί), Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο), Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα) και Απόστολος Παπαπέτρος (κοντραμπάσο)
Μουσική επιμέλεια, διασκευές και ενορχηστρώσεις: Θωμάς Κοντογεώργης
Συμμετέχει η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

  • Η Big Band & ο Craig Bailey στην απόλυτη jazz συναυλία στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων

Η Big Band του δήμου Αθηναίων υποδέχεται τον Craig Bailey, έναν από τους επιφανέστερους σαξοφωνίστες της εποχής μας, σε μια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στις 21.00 στην Τεχνόπολη.

Με πλούσιο βιογραφικό και συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς, όπως οι Ray Charles και Panama Francis, ο Bailey θα συμπράξει με τη Big Band σε ένα τζαζ  πρόγραμμα που θα καθηλώσει το κοινό.

Αυτή η μουσική συνάντηση εντάσσεται στον κύκλο συναυλιών «Βιρτουόζοι της Jazz», με την Big Band να παρασύρει τους λάτρεις της τζαζ – και όχι μόνο – σε ένα ταξίδι εξερεύνησης του μυστήριου αυτού μουσικού είδους.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s