7η διανομή προϊόντων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους

Ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου από τον δήμο Αθηναίων η 7η διανομή προϊόντων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 17 Ιουλίου. Τα προϊόντα που διανέμονται, σε πέντε διαφορετικά σημεία της πόλης, είναι υλικά καθαριότητας και τρόφιμα.Ωφελούμενοι είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://keaprogram.gr .

H ενημέρωση των ωφελούμενων για την ημέρα, την ώρα και το σημείο παραλαβής, γίνεται τουλάχιστον δύο (2) ημέρες πριν την καθορισμένη ημέρα διανομής μέσω γραπτού μηνύματος sms που στέλνεται στο κινητό τους. Οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν τα προϊόντα από το σημείο διανομής του δήμου Αθηναίων που βρίσκεται πλησιέστερα στη διεύθυνση κατοικίας τους.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη διανομή- που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου -ο δήμος Αθηναίων  διένειμε σε 12.000 ωφελούμενους, 12.000 νωπά κοτόπουλα, 12 τόνους ελαιόλαδο και 24 τόνους μακαρόνια. Επίσης, διέθεσε 2.000 αδιανέμητα κοτόπουλα σε συσσίτια καθώς και σε κοινωνικές δομές.

Στην 7η διανομή η εξυπηρέτηση των ωφελούμενων επιτυγχάνεται με την συμβολή της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Νέοι Ορίζοντες», με την οποία ο δήμος Αθηναίων υπέγραψε στις 9 Ιουνίου 2017, προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την υποστήριξη της διαδικασίας διανομής των προϊόντων του ΤΕΒΑ. Στις παρεχόμενες υπηρεσίες από την ΚΟΙΝΣΕΠ «Νέοι Ορίζοντες» περιλαμβάνονται η προετοιμασία και συσκευασία των προϊόντων, η παραλαβή, φόρτωση, εκφόρτωση των προϊόντων, η συσκευασία τους σε σακούλες, η επιμέλεια  της καθαριότητας και τακτοποίησης του χώρου εργασίας, η διενέργεια καταμέτρησης συσκευασιών, απογραφής προϊόντων κ.α.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s