ΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ …

…προς τι η έκπληξη;
Δυστυχώς αυτή φαίνεται ότι είναι η ηθική κάποιων ανθρώπων!

Ας διαβάσουν οι πολίτες όχι μόνον της Αθήνας, αλλά όλης της Ελλάδος το παρακάτω για να έχουν υπ’ όψιν τους, όσοι νομίζουν ότι η θέση μπορεί να προσδίδει το ήθος και την ακεραιότητα που χρειάζεται να έχουν οι άνθρωποι όταν αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στα δημόσια πράγματα, ότι η θέση δεν κάνει τον άνθρωπο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης καταγγέλλει αυθαιρεσίες και προκλητικότητα από την διοίκηση του ΕΒΕΑ για το κτίριο της Αμερικής 8, που αποκαταστάθηκε από τον δήμο Αθηναίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλλαγμένες κλειδαριές και «φουσκωτούς» αντιμετώπισαν σήμερα το πρωί στελέχη του δήμου Αθηναίων που επιχείρησαν να προσεγγίσουν κτίριο του ΕΒΕΑ στην οδό Αμερικής, που ανακαίνισε ο δήμος Αθηναίων με χρήματα από το ΕΣΠΑ, αναλαμβάνοντας τη διαχείρισή του για 14 χρόνια. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης κατήγγειλε ευθεία παραβίαση των όρων της συμφωνίας από τη διοίκηση του ΕΒΕΑ και ο δήμος Αθηναίων προχωρά στη χρήση ένδικων μέσων.

«Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο κ. Μίχαλος, εκπροσωπεί έναν θεσμό χιλιάδων επαγγελματιών και έχει υποχρέωση να τιμήσει την υπογραφή του στην προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με τον δήμο Αθηναίων, που με σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ επισκεύασε το κτίριο, που επί μία 20ετία ρήμαζε» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι η συμπεριφορά της διοίκησης του ΕΒΕΑ προκαλεί προβληματισμούς.

Με δηλώσεις του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Παραπολιτικά 90,1» και «Αθήνα 984», ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ο δήμος Αθηναίων θα εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία δήμου Αθηναίων – ΕΒΕΑ για το κτίριο της οδού Αμερικής 8, που επί σχεδόν 20 χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο. Οι εργασίες επισκευής του κράτησαν 2 χρόνια και 2 μήνες και το κόστος του έργου καλύφθηκε κατά 1,4 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, κατά 1,2 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους και κατά 500 χιλιάδες ευρώ από τον δήμο Αθηναίων. Η μελέτη καλύφθηκε από το ΕΒΕΑ.

«Ακόμη και αν είχε ενστάσεις, ο κ. Μίχαλος θα έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί μας, καθώς ζούμε σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, και να αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου, αντί να πάει το πρωί και να αλλάξει κλειδαριές και να προκαλεί με ομάδα σεκιουριτάδων» δήλωσε ο κ. Καμίνης, τονίζοντας «ο δήμος Αθηναίων το πήρε, το έφτιαξε, υπογράφοντας εξ αρχής προγραμματική με το ΕΒΕΑ, το υπουργείο Πολιτισμού και την περιφέρεια Αττικής», προσθέτοντας ότι «στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις το ΕΒΕΑ ώστε να εγκριθεί η προγραμματική συμφωνία». Σήμερα είναι ένα στολίδι που κοσμεί το κέντρο της Αθήνας και σε λίγο θα το εγκαινιάζαμε, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

pc071322-2

pa310004-3


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s