Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ!

Ακολουθεί δελτίο τύπου του Δήμου Αθηναίων για το ποδήλατο και σχετικό ερωτηματολόγιο. Το κύριο ερώτημα βεβαίως είναι : “σε μια πόλη όπου η κλίση των δρόμων είναι τέτοια που δεν ευνοεί τις ορθοπεταλιές, τι να το κάνεις το ποδήλατο;” Η απάντηση είναι απλή: “υπάρχουν και τα ηλεκτρικά ποδήλατα”. Οπότε αυτή ας μην είναι μόνον μια ευκαιρία για ορισμένες εταιρείες να πάρουν έργα τα οποία στη συνέχεια θα απαξιωθούν, ας γίνει μια ευκαιρία να κάνουμε τον αέρα της πόλης μας λίγο καλύτερο και τη ζωής μας λίγο πιο ποιοτική.

Το ερωτηματολόγιο έχει ερωτήσεις επιλογής και ανοικτές ερωτήσεις όπου μπορείτε να διατυπώσετε ελεύθερα τη γνώμη σας και να εκφράσετε τις ιδέες σας.

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2017

Ο δήμος Αθηναίων ζητά τη γνώμη των πολιτών για το ποδήλατο στην πόλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας ποδηλάτης στην Αθήνα; Πως μπορούν να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες υποδομές; Τι εμποδίζει ώστε το ποδήλατο να γίνει βασικό μέσο μετακίνησης στην πόλη; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι κάτοικοι της Αθήνας, έως το τέλος του Ιανουαρίου, συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση του σχεδίου του δήμου Αθηναίων για την επέκταση των ποδηλατοδρόμων και την αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών χρήσης του ποδηλάτου.

«Στόχος μας είναι να αναπτυχθεί η χρήση του ποδηλάτου στην πρωτεύουσα. Περισσότερα ποδήλατα σημαίνει λιγότερα αυτοκίνητα, λιγότερος θόρυβος, μικρότερη ρύπανση, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, σημαίνει βιώσιμη πόλη» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος σημειώνει ότι το ερωτηματολόγιο καταρτίστηκε προκειμένου να βασιστεί ο σχεδιασμός του δήμου Αθηναίων στα αντικειμενικότερα δυνατά δεδομένα και ως εκ τούτου ζητείται η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών.

Καλούνται λοιπόν οι πολίτες να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση -δεν απαιτεί κάποια προσωπικά στοιχεία παρά μόνο τα δεδομένα που αφορούν στις ποδηλατικές σας συνήθειες- προκειμένου να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες εκείνες πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη λήψη των σωστών αποφάσεων.

Ερωτηματολόγιο για τη χρήση ποδηλάτου στην Αθήνα

Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει ερωτήσεις που θα επιτρέψουν στην επιστημονική ομάδα του δήμου Αθηναίων να συγκεντρώσει στοιχεία που αντανακλούν την άποψη των πολιτών για τις ήδη υπάρχουσες υποδομές -κυρίως το νότιο τμήμα του ποδηλατοδρόμου της Αθήνας (από το Γκάζι έως το Φάληρο)- τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χρήστης ποδηλάτου στις καθημερινές του μετακινήσεις καθώς και τις προϋποθέσεις εκείνες (υποδομές, υπηρεσίες) που θα ενθάρρυναν την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου στην Αθήνα. Απευθύνεται και σε μη χρήστες ποδηλάτου, οι οποίοι – αν επικρατούσαν συνθήκες διαφορετικές – θα ήταν διατεθειμένοι να περιορίσουν την εξάρτησή τους από το αυτοκίνητο.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s