Το 4ο Travel Trade Athens 2016

touristiki_anaptixi

Στις 2 και 3 Οκτωβρίου πραγματοποιείται το 4ο TRAVEL TRADE ATHENS 2016, ο κορυφαίος θεσμός του δήμου Αθηναίων για την προβολή της Αθήνας στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Η 4η διοργάνωση του ετήσιου τουριστικού επαγγελματικού θεσμού TRAVEL TRADE ATHENS 2016 θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 και θα φιλοξενήσει πάνω από 85 εκπροσώπους Tour Operators, τουριστικών γραφείων και επιχειρήσεων, διοργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων καθώς και διακεκριμένους δημοσιογράφους ειδικότερα του συνεδριακού Τουρισμού από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), μέσω του Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB) και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators Association-ETOA), διοργανώνουν το TRAVEL TRADE ATHENS 2016 με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών των Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επαγγελματιών του Ελληνικού τουρισμού με τη διεθνή τουριστική αγορά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, δήλωσε: «Η προβολή της Αθήνας αποτελεί μία από τις κεντρικές προτεραιότητές μας. Το Travel Trade Athens έχει εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό του τουρισμού της Αθήνας και σε κόμβο ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων και συνεργασιών. Ειδικά φέτος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον Συνεδριακό Τουρισμό, έχουμε σκοπό να φιλοξενήσουμε μεγάλο αριθμό διοργανωτών συνεδρίων καθώς και δημοσιογράφων που ασχολούνται με τον Συνεδριακό Τουρισμό».

O θεσμός του Travel Trade Athens ξεκίνησε το 2013 στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για την στοχευμένη προβολή της Αθήνας στη διεθνή τουριστική αγορά και για την άμεση ενημέρωση ξένων επιχειρήσεων και επαγγελματιών για τις υπηρεσίες και το τουριστικό προϊόν του προορισμού.

Κατά τη διάρκεια των τριών προηγούμενων workshop (2013 – 2015) πραγματοποιήθηκαν συνολικά περισσότερες από 6.000 συναντήσεις μεταξύ των hosted buyers και επιχειρήσεων της Μητροπολιτικής Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα, ενώ φιλοξενήθηκαν συνολικά περίπου 200 αγοραστές (Buyers) από 29 χώρες.

Η διαδικασία εγγραφής για το Travel Trade Athens 2016 γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του site της διοργάνωσης www.traveltradeathens.gr ενώ για τις εγγραφές μέχρι 31/05/2016, γίνονται ειδικές προσφορές.

Ειδικότερα, η δομή του προγράμματος φιλοξενίας περιλαμβάνει:

  • Τριήμερη φιλοξενία των ξένων επαγγελματιών και παράλληλη διενέργεια περιηγήσεων και επισκέψεων εργασίας, με σκοπό την παρουσίαση του χαρτοφυλακίου τουριστικών προϊόντων και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της μητροπολιτικής Αθήνας ως τουριστικού προορισμού.
  • Διοργάνωση διαδικασίας προκαθορισμένων συναντήσεων υπό μορφή rotation με εγγυημένο ελάχιστο αριθμό ραντεβού, μεταξύ των συμμετεχόντων.
  • Διοργάνωση ειδικής πληροφοριακής επιμορφωτικής ενότητας

 Ευκαιρίες δικτύωσης κατά τη διάρκεια παράλληλων εκδηλώσεων

Η «ταυτότητα» του Travel Trade Athens 2016:
The City of Athens annual Travel Trade Workshop

travelTrade


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s