συνΑθηνά: Η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης γιορτάζει δύο χρόνια ζωής

synAthina3

Δύο χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει η πρωτοποριακή πλατφόρμα «συνΑθηνά» του δήμου Αθηναίων, που λειτουργεί παρέχοντας μέσω των ομάδων πολιτών υπηρεσίες που στοχεύουν στην ποιότητα ζωής στην πόλη. Το γιορτάζει στις 10 Ιουλίου, διοργανώνοντας μεγάλη συνάντηση στη στέγη της, στη πλατεία Βαρβακείου Αγοράς.

Ομάδες αλληλεγγύης, δικτύωσης, αστικού περιβάλλοντος, δημιουργικότητας, για το παιδί, θα παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους. Παράλληλα η Αναπτυξιακή Εταιρία του δήμου Αθηναίων θα παρέχει πληροφορίες για τα προγράμματα Επιχειρώ Κοινωνικά, Βιώσιμης Διατροφικής Πολιτικής και This is my Athens.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που παρέχει το «συνΑθηνά» και τη δραστηριότητα των δύο χρόνων λειτουργίας του, για τις δράσεις των ομάδων της πόλης και τον τρόπο συμμετοχής σε αυτές.

Θα συμμετέχουν οι ομάδες:

synAthina1και η Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του δήμου Αθηναίων με τα προγράμματα:

synAthinaw

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της ημέρας συντονιστείτε με τα social media του συνΑθηνά

Facebook: ΣυνΑθηνά | Twitter: @synathina | Instagram: @synathina

ή επικοινωνήστε με την ομάδα του συνΑθηνά στο synathina@cityofathens.gr

συνΑθηνά: Πλατεία Βαρβακείου Αθηνάς 55

Παρασκευή 10 Ιουλίου, 18.00-23.00

ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ συνΑΘΗΝΑ

Το συνΑθηνά είναι η πλατφόρμα του δήμου Αθηναίων, που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2013 για να στηρίξει και να διευκολύνει τις ομάδες πολιτών που με τις δράσεις τους συνεισφέρουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Ανήκει στην Αντιδημαρχία Κοινωνίας των Πολιτών & Δημοτικής Αποκέντρωσης του Δήμου Αθηναίων. Το 2014 κέρδισε το βραβείο Mayors Challenge Award από το ίδρυμα Bloomberg Philanthropies.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.synathina.gr, δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες πολιτών να καταχωρούν τις δράσεις τους και να δημιουργούν ένα ημερολόγιο με το τι συμβαίνει στην πόλη, αποτυπώνοντας τη δράση άτυπων και μη άτυπων ομάδων της Αθήνας. Δημιουργείται έτσι ένα δίκτυο ανθρώπων που μπορούν να ενημερωθούν, να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες και τεχνογνωσία για τις δράσεις τους.

Στόχος του συνΑθηνά είναι η σύνδεση της δυναμικής συμβολής της Κοινωνίας των Πολιτών με τους τοπικούς φορείς και τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων ώστε να επινοήσουν συνεργατικά λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και ταυτόχρονα την συνεχή ανανέωση των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων για καλύτερη ανταπόκριση στις νέες ανάγκες των πολιτών.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s