ΤΕΤΑΡΤΗ 19/11: ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

da

 Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, ο δήμος Αθηναίων προσφέρει δωρεάν εξετάσεις Σπιρομέτρησης, την Τέταρτη 19 Νοεμβρίου, από τις 9.00 π.μ έως τις 16.00, χωρίς ραντεβού στα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου.

Οι δωρεάν σπιρομετρήσεις θα πραγματοποιούνται στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο, Σόλωνος 78, Αθήνα (τηλ. 210 3626587) και στο 2ο Δημοτικό Ιατρείο, Φανοσθένους & Φρειδερίκου Σμιθ, Νέος Κόσμος (τηλ. 210 9239865).

Εξέταση μπορούν να κάνουν καπνιστές, καπνίστριες, άτομα τα οποία εκτίθενται σε ρυπογόνους παράγοντες, άτομα με δυσκολία στην αναπνοή ή με πρωινό βήχα και πτύελα. Προσφέρεται σε πολίτες άνω των 40 ετών, ασφαλισμένους, ανασφάλιστους και σε όλους όσοι δεν έχουν χαρτιά.

Η εξέταση είναι απλή και ανώδυνη, ελέγχει την λειτουργία του ατόμου και είναι διάρκειας 10 λεπτών, ενώ θεωρείται σημαντική για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των πνευμονικών παθήσεων.

Το πρόγραμμα δωρεάν σπιρομέτρησης θα πραγματοποιηθεί από επαγγελματίες υγείας του δήμου Αθηναίων με την συνδρομή των «Συμμάχων Υγείας» του Πανεπιστημίου Αθηνών και με την ευγενική χορηγία της εταιρίας «Novartis» στο πλαίσιο του προγράμματος «Αναπνέω».