Κάτι αλλάζει στην οδό Αθηνάς!

daΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με δραστήριες και δυναμικές ομάδες πολιτών της Αθήνας, εγκαινιάζει την εκστρατεία καθαρισμού και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της πόλης.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προχώρησε σε εργασίες καθαρισμού της πρόσοψης του ιστορικού κτιρίου της Βαρβακείου Αγοράς. Αφαιρέθηκαν τα γκράφιτι με ειδικά υλικά και οι επιφάνειες επανήλθαν στην αρχική τους μορφή. Για τη μελλοντική προστασία του κτιρίου, στις επιφάνειες τοποθετήθηκε ειδικό προστατευτικό υλικό. Οι εργασίες επεκτάθηκαν στο κτίριο των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, με  σκοπό, η πιλοτική εφαρμογή να επεκταθεί από την οδό Αθηνάς και σε άλλες εμβληματικές οδούς της πόλης.

Η εκστρατεία αποσκοπεί στο συστηματικό καθαρισμό των επιφανειών όλων των κτιρίων (δημόσιων και ιδιωτικών), στην επιδιόρθωση και ενίσχυση του φωτισμού, στην αποκατάσταση των μικρών στύλων αποτροπής της παράνομης στάθμευσης και στην ανανέωση των διαβάσεων κυκλοφορίας πεζών. Η επίσημη έναρξη τοποθετείται την 21η Αυγούστου, θα έχει συνολική διάρκεια περίπου τριών μηνών και θα επεκταθεί στο σύνολο της οδού Αθηνάς και στη συνέχεια σταδιακά στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ερμού.

Οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων προχώρησαν παράλληλα στην εκπαίδευση των εργαζομένων στη χρήση των καθαριστικών προϊόντων και των προστατευτικών υλικών για τις προσόψεις των κτιρίων. Επίσης ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που βρίσκονται επί της οδού Αθηνάς. Σκοπός η συμμετοχή τους κατά την διάρκεια των εργασιών καθαρισμού και στη συντήρηση των επιφανειών μετά το πέρας της εκστρατείας.

Αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή των ομάδων πολιτών στη βελτίωση της εικόνας και τη ποιότητας ζωής στην Αθήνα, ο δήμος Αθηναίων μέσω της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας “Συν Αθηνά” (www.synathina.gr) απευθύνει κάλεσμα προς ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, με στόχο την όσο πιο ενεργή εμπλοκή τους σε αυτήν την καθοριστική προσπάθεια αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της Αθήνας.

————————–

Δείτε το σχετικό βίντεο (πατήστε enter πάνω στο σύνδεσμο)

 https://docs.google.com/file/d/0B_sBP80tOpoLcGdlbGI5YnBBY1E/edit?usp=drive_web&pli=1


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s