ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΗ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Όταν ο Δήμος βάζει σε πρώτη μοίρα τις ανάγκες των πολιτών του, πραγματοποιεί δράσεις που έχουν ως στόχο τη διευκόλυνσή μας…

Έλαβα το παρακάτω δελτίο τύπου :

da

 Αθήνα, 18 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία νέα σελίδα στην εξυπηρέτηση του δημότη ανοίγει για τον δήμο Αθηναίων, η έναρξη λειτουργίας των Σημείων Εξυπηρέτησης του Δημότη, που ξεκινούν από αύριο σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, ένα σε κάθε μία από τις 7 (επτά) δημοτικές κοινότητες. Ο δήμος Αθηναίων ανοίγει μία νέα εποχή αναβαθμίζοντας στην πράξη τις σχέσεις του με τον δημότη, διευκολύνοντάς τον σε 154 καθημερινές συναλλαγές του αλλά και δίνοντας δύναμη και ζωντάνια σε κάθε γειτονιά.

Τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη δεν είναι εξαγγελία. Είναι γεγονός. Με συστηματική και εργώδη και αθόρυβη προσπάθεια και μετά από συστηματική προετοιμασία, από αύριο Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, τίθενται στην υπηρεσία χιλιάδων πολιτών της Αθήνας.

Τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη θα λειτουργούν σε διευρυμένο ωράριο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη. Από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή θα είναι ανοιχτά από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ., ενώ θα λειτουργούν και το Σάββατο, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Τη έναρξη λειτουργίας των ΣΕΔ θα κηρύξει ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, αύριο στις 7.30 μ.μ., στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, η οποία, αποκτώντας και πάλι ζωή και επανερχόμενη στην υπηρεσία της πόλης της Αθήνας και των δημοτών, θα φιλοξενεί – μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων – το ΣΕΔ της 6ης Δημοτικής Κοινότητας.

Τι είναι τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη;

Σε κάθε μια από τις 7 δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αθηναίων εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ένα Σημείο Εξυπηρέτησης Δημότη (Σ.Ε.Δ.). Τα Σ.Ε.Δ. είναι ολοκληρωμένες δημοτικές υπηρεσίες οι οποίες διεκπεραιώνουν για λογαριασμό του δημότη ή της επιχείρησης πάνω από 150 αρμοδιότητες.

Σε τι διαφέρουν από τα Κ.Ε.Π.;

Τα Σ.Ε.Δ. αφορούν αμιγώς υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και όχι υπηρεσίες του κεντρικού κράτους. Για παράδειγμα, σήμερα, στα Κ.Ε.Π. ένας πολίτης μπορεί να ζητήσει ένα αντίγραφο ποινικού μητρώου αλλά δεν μπορεί να υποβάλλει αίτηση για να λάβει προνοιακό επίδομα ή αντίγραφο οικοδομικής άδειας.

Πού βρίσκονται τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη;

Σε όλες τις δημοτικές κοινότητες τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη είναι εγκατεστημένα στα γραφεία των Δημοτικών Κοινοτήτων. Εξαίρεση αποτελεί η 6η Δημοτική Κοινότητα του Σ.Ε.Δ. της οποίας στεγάζεται στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, σε χώρο ο οποίος ανακαινίστηκε πρόσφατα με πλήρη σεβασμό στο χαρακτήρα του διατηρητέου κτηρίου.

Τι εργασίες μπορώ να διεκπεραιώσω από τα Σ.Ε.Δ.;

Σε πρώτη φάση 154 εργασίες μεταφέρονται στα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη. Μεταξύ αυτών που μεταφέρονται είναι το σύνολο των διαδικασιών που αφορούν τα προνοιακά επιδόματα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των τεχνικών υπηρεσιών (πολεοδομία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κτλ), θέματα δημοτικής αστυνομίας κτλ.

Θα μπορώ για παράδειγμα να πληρώσω μια κλήση της Δημοτικής Αστυνομίας στα Σ.Ε.Δ.;

Απαγορεύεται αυστηρά η διακίνηση μετρητών στα Σ.Ε.Δ. Για την πλήρη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επιχειρήσεων τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθούν συστήματα πληρωμών με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών αλλά και συστήματα αυτόματης πληρωμής με χρήση μετρητών. Σε κάθε περίπτωση, ο δημότης μπορεί να προμηθευτεί από τα Σ.Ε.Δ. τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Αθηναίων όπου θα μπορεί να καταθέσει οποιαδήποτε ποσό αναγράφοντας τον ονοματεπώνυμό του και τον αριθμό κλήσης. Αντίστοιχα, όπου απαιτείται για τη διεκπεραίωση μιας οποιαδήποτε διοικητικής πράξης η καταβολή χρηματικού ποσού ή παραβόλου με την ίδια διαδικασία μπορεί ο δημότης να καταβάλλει στην τράπεζα (και προσεχώς στα ΣΕΔ) το χρηματικό αντίτιμο, επισυνάπτοντας την πρωτότυπη απόδειξη κατάθεσης στην αίτηση που θα υποβάλει στα Σ.Ε.Δ.

·         Για τον πλήρη κατάλογο των αρμοδιοτήτων μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα από τα Σ.Ε.Δ. ή στην ιστοσελίδα www.cityofathens.gr

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s