Ενημέρωση για τα έκτακτα μέτρα προστασίας των αστέγων

da

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ολοκληρώθηκε σήμερα η εφαρμογή των εκτάκτων μέτρων του δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το κύμα κακοκαρίας.

Κατά τις τέσσερις ημέρες εφαρμογής των έκτακτων μέτρων διανυκτέρευσαν στους τρεις δημοτικούς χώρους φιλοξενίας που διατέθηκαν, έως και 70 άστεγοι συμπολίτες μας.

Καθ΄ όλη την διάρκεια εφαρμογής των μέτρων και σε 24ωρη βάση λειτούργησε η τηλεφωνική γραμμή 1960 του Γραφείου Επικοινωνίας με τον Δημότη δέχθηκε 256 κλήσεις για παροχή βοήθειας, οι οποίες προωθήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων. 56 κλήσεις αφορούσαν την προσφορά ρουχισμού και κουβερτών.

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013, τέταρτη μέρα λήψης έκτακτων μέτρων, διανυκτέρευσαν στους χώρους φιλοξενίας συνολικά 66 άστεγοι , την Τετάρτη, την ημέρα με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, φιλοξενήθηκαν 70 άστεγοι συμπολίτες μας, 39 την Τρίτη, ενώ την πρώτη ημέρα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων στους τρεις δημοτικούς χώρους διανυκτέρευσαν 15 άτομα.

Πιο συγκεκριμένα χθες Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου:

Πολιτιστικό Κέντρο 4ου Διαμερίσματος: Διανυκτέρευσαν 35 άτομα

Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου: Διανυκτέρευσαν 13 άτομα

Λέσχη Φιλίας Κυψέλης: Διανυκτέρευσαν 18 άτομα

Η λήψη εκτάκτων μέτρων για την προστασία των αστέγων, στο πρώτο κύμα κακοκαιρίας, πραγματοποιήθηκε σε στενή συνεργασία του δήμου Αθηναίων με το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και με τη σύμπραξη φορέων και εθελοντικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που εξειδικεύονται στο ζήτημα των αστέγων (Γιατροί του Κόσμου, ΚΕΘΕΑ Exelixis, ΟΚΑΝΑ, Κλίμακα, PRAKSIS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Γιατροί χωρίς Σύνορα).

Ομάδες εργασίας (street work) του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις, ενημέρωναν τους άστεγους συμπολίτες μας για τους θερμαινόμενους χώρους φιλοξενίας, μοίρασαν υλικά, φάρμακα και ζεστό ρόφημα, και φρόντισαν για τη διακομιδή σε νοσοκομεία, περιστατικών που το απαιτούσαν.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s