Δελτίο Τύπου

da

Έλαβα το παρακάτω δελτίο τύπου. Όλοι οφείλουμε να περάσουμε μια βόλτα και να αγοράσουμε βιβλία όχι μόνο ως ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης αλλά και ως πράξη σεβασμού προς τους εαυτούς μας!!

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar Βιβλίου που διοργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΒΗΜΑ FM 99,5» σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων άνοιξε σήμερα, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στην «Τεχνόπολι» του δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Νίκος Γκάτσος».

Θα διαρκέσει έως την ερχόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων, που τιμώνται 1 ευρώ το ένα, θα διατεθούν, όπως και πέρυσι, για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε ότι οι πρωτοβουλίες του δήμου Αθηναίων έχουν ως στόχο «να αγκαλιάσουν περισσότερους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στον καιρό της κρίσης» και σημείωσε ότι «πρέπει να μετατρέψουμε την φιλανθρωπία σε ουσιαστική κοινωνική αλληλεγγύη». Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την επανεκπαίδευση και την εύρεση εργασίας για τους πολίτες, που δοκιμάζονται από την κρίση.

Κατά την παρουσίαση των τριήμερων εκδηλώσεων του Χριστουγεννιάτικου Bazaar Βιβλίου, ο γενικός διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «ΒΗΜΑ FM 99,5» , κ. Βασίλης Χιώτης, σημείωσε ότι έως την Κυριακή διατίθενται περίπου 200.000 βιβλία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Τις πρωτοβουλίες ώστε να αποκτήσει η πόλη της Αθήνας ανθρώπινο πρόσωπο εξήρε ο μουσικοσυνθέτης κ. Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε την αναγκαιότητα συλλογικότητας στην αντιμετώπιση του φαινομένου των αστέγων. «Όσο βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε σε αυτή την τραγωδία άλλο τόσο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα βγούμε» είπε ο κ. Σαββόπουλος και κατέληξε: «Τρεις λέξεις θέλω να πω: Αλληλεγγύη, αλληλεγγύη, αλληλεγγύη».

«Η δυστυχία περισσεύει, αλλά η αλληλεγγύη είναι ο μηχανισμός άμυνας σε μια κοινωνία που αποσυντίθεται» είπε ο ηθοποιός, κ. Στέλιος Μάϊνας, παροτρύνοντας τους πολίτες να συμβάλουν, αξιοποιώντας την δίψα τους για γνώση μέσα από το βιβλίο.

Την έμπρακτη στήριξη των δομών του δήμου Αθηναίων, όπως της «Τεχνόπολις», σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, όπως το Χριστουγεννιάτικο Bazaar Βιβλίου, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της «Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων», κ. Κωστής Μπιτζάνης.

Μεταξύ των άλλων στις τριήμερες εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν:
Την Παρασκευή η παιδική χορωδία της Σχολής Μωραΐτη που θα ερμηνεύσει αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Το πρωί του Σαββάτου η αίθουσα Νίκος Γκάτσος θα πλημμυρίσει από τις παιδικές φωνές των χορωδιών των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα και Δ. Τυπάλδου

Το πρωί της Κυριακής, τρεις μοναδικές στο είδος τους χορωδίες παίρνουν τη σκυτάλη: η χορωδία του Δήμου Αθηναίων, ο Ομιλος Τοσιτσείων – Αρσακείων Σχολείων υπό τη διεύθυνση της Χρ. Βαρσάμη που θα τραγουδήσει τα αξεπέραστα τραγούδια της Λιλιπούπολης αλλά και η 25μελής παιδική χορωδία Ευμέλεια της Τζίνας Φωτεινοπούλου.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s