Πρόσκληση του Συλλόγου “Ο ΑΡΔΗΤΤΟΣ”

Ο Σύλλογός διοργανώνει, σε συνεργασία με την  Πρωτοβουλία Κατοίκων Μετς, και την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων), εκδηλώσεις για την ανάδειξη ενός σημαντικού αρχαιολογικού μνημείου του Μετς, του ιωνικού ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος, που βρίσκεται στη γειτονιά μας.

Στις 11 Νοεμβρίου 2012, ημέρα του κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν:

  • Συμβολικός παιδικός μαραθώνιος, απόστασης 420 μέτρων, με αφετηρία το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμό τον αρχαιολογικό χώρο της Αγροτέρας Αρτέμιδος. Στον παιδικό μαραθώνιο μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών.
  •  Αποκαλυπτήρια του γκράφιτι, στο σύγχρονο αναλημματικό τοίχο που βρίσκεται μπροστά στον αρχαιολογικό χώρο της Αγροτέρας Αρτέμιδος, επί της οδού Αρδηττού μεταξύ των οδών Θωμοπούλου και Κούτουλα,  το οποίο έχει ζωγραφίσει ο καλλιτέχνη iΝΟ με θεματολογία εμπνευσμένη από τα γνωστά ανάγλυφα της ζωοφόρου του ναού.
  •  Συναυλία με αποσπάσματα από την όπερα «Μαραθών  – Σαλαμίς»  του Παύλου Καρρέρ από τους χορωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Μαραθώνιο στο Βιβλιοπωλείο ΓΛΑΥΚΑ (Μάρκου Μουσούρου 22, Τηλ.: 210 9234541) και στο ardittos1927@gmail.com.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αρχαιολογικό χώρο της Αγροτέρας Αρτέμιδος στο www.artemisagrotera.org.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s