Οι δυσκολίες γίνονται περισσότερες όμως …

Από καιρού εις καιρόν, συνηθίζω να κάνω έναν μικρό απολογισμό για το έργο που γίνεται στο δήμο μας. Στον παρακάτω απολογισμό υπάρχουν κάποιες λυπηρές διαπιστώσεις, αλλά και αισιοδοξία.

Βάζοντας τα νέα (καλά και κακά) σε σειρά, βλέπω ότι ενώ οι πόροι μειώνονται συνεχώς, ο Δήμος προσπαθεί, και τις περισσότερες φορές τα καταφέρνει, να τα βγάζει πέρα. Μέσα από αυτή τη σελίδα, έχω ευχαριστήσει (είναι το λιγότερο για τους ανθρώπους που το αξίζουν) τους εργαζομένους που μπορούν κι αντιπαρέρχονται οποιαδήποτε δυσκολία και βάζουν το έργο που προσφέρουν στους δημότες σε προτεραιότητα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως ανήκει δικαιωματικά στο Δήμαρχο που κρατάει σταθερά το “τιμόνι” με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών. Είναι το ευχαριστώ που συνήθως “τσιγκουνευόμαστε” αφού θεωρούμε αυτονόητη την ικανοποίηση όλων των απαιτήσεών μας, και όπως έχω πει και παλαιότερα καλά κάνουμε, το οφείλουμε όμως -πάνω από όλα- στον εαυτό μας αν θέλουμε να είμαστε σε θέση να “γκρινιάζουμε” δημιουργικά για όσα απομένει να γίνουν.  Σε αυτή τη βάση, είτε ως πολίτες είτε ως σύμβουλοι, θα συνεχίσουμε να απαιτούμε, πρώτα από τους εαυτούς μας και μετά από τους άλλους …

ΙΔΟΥ λοιπόν τα κακά και τα καλά νέα για να μπορέσετε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα :

Τα κακά νέα
1. Οι ΚΑΠ της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης μειώθηκαν από 2.845.000.000 Ευρω το 2009 σε 1.171.007.304 Ευρώ το 2012 δηλ. μείωση κατά 59%.

2. Τα έσοδα της ΣΑΤΑ μειώθηκαν από 845.500.000 Ευρώ το 2009 στα 380.000.000 Ευρώ το 2012, δηλ. μείωση κατά 55,16%.

Τα καλά νέα

Ο δήμος Αθηναίων παρόλες τις συνεχόμενες περικοπές :

1. Έχει, από τις 16 Μαϊου 2012, υπό τον έλεγχό του τη διαχείριση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, και ως εκ τούτου, έχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα πρωτογενούς διασταύρωσης των στοιχείων γνησιότητας των καρτών που προμηθεύονται οι πολίτες. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται περισσότερο τα έσοδα αφού οποιαδήποτε πλαστογραφία εντοπίζεται άμεσα.

2. Έχει μειώσει -από το 2010 έως σήμερα- κατά 40% τα χρέη προς τους προμηθευτές και πληρώνει τα δάνεια προς τις τράπεζες.

3. Μοιράζει 8.000 γεύματα κάθε μέρα.

4. Κρατάει την πόλη καθαρή και φωτισμένη, παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

5.  Έθεσε σε λειτουργία το Κέντρο Αλληλοβοήθειας, απέναντι από το σταθμό Λαρίσης, στο παλιό Φρουραρχείο όπου εκτός των άλλων συγκεντρώνει, πλέον, και προσφορές σχολικών ειδών για τη χρονιά που αρχίζει. Όσοι θέλουν και μπορούν καλούν στο 15422.

6. Σε συνεργασία με το Υπ. Υγείας, συνεχίζει τα προγράμματα εμβολιασμών σε σχολεία της πόλης αλλά και τους εμβολιασμούς σε άτομα τρίτης ηλικίας στις Λέσχες Φιλίας.

7.  Συνεχίζει την προσπάθεια διασύνδεσης των  δημοτικών ιατρείων με τον φορέα του ΕΟΠΠΥ, όπου θα μπορούν οι δημοτικοί  ιατροί να συνταγογραφούν και  ηλικιωμένοι είτε άποροι θα παραπέμπονται στα ιατρεία και τα θεραπευτήρια του ΙΚΑ της Πολυκλινικής στην Πατησίων προκειμένου να εξεταστούν.

8. Πριν από δύο περίπου μήνες, ανέλαβε τη διανομή οπωροκηπευτικών σε πολίτες τα οποία είχε προσφέρει ευγενώς ο συνεταιρισμός της Κρήτης  «Ανατολή».

9. Έθεσε σε λειτουργία, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη, το θεμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

…και έπεται συνέχεια

 

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s