Γενική δοκιμή κόμβου αλληλοβοήθειας πολιτών Δ. Αθηναίων

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

κύριο μέλημα του Δήμου της Αθήνας είναι να στηρίζει με όσα μέσα μπορεί τους δημότες μας που έχουν βρεθεί σε αδυναμία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Το παρακάτω δελτίο τύπου μας ενδιαφέρει όλους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε όλους εσάς που προσφέρετε -στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη- και δείχνετε με τον τρόπο αυτό το δρόμο της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς. Το μήνυμά σας είναι αισιόδοξο γιατί όσο υπάρχουν άνθρωποι που δρουν αλληλέγγυα, τίποτα δεν έχει χαθεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολύ ικανοποιητική κρίνεται η πρώτη γενική δοκιμή λειτουργίας του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών που δημιουργεί ο δήμος Αθηναίων, ανταποκρινόμενος στις αυξημένες απαιτήσεις ενίσχυσης και στήριξης αδύναμων οικογενειών.

Από τη νέα αυτή κοινωνική δομή του δήμου Αθηναίων, που στεγάζεται στο κτήριο του παλαιού Φρουραρχείου, απέναντι από το «Σταθμό Λαρίσης», και επισήμως θα εγκαινιασθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, χθες διανεμήθηκαν τρόφιμα και χυμοί σε 721 άτομα και οικογένειες, που είχαν ειδοποιηθεί σε προκαθορισμένη ώρα προσέλευσης, και που είναι καταγεγραμμένοι στους καταλόγους απόρων και οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Η διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα, με περισσότερες από 50 οικογένειες, εκπρόσωποι των οποίων προσήλθαν χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι στις καταστάσεις των τυπικών δικαιούχων και προσκόμισαν σήμερα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Προκειμένου ένα άτομο ή μία οικογένεια να συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών απαιτείται η προσκόμιση ενός λογαριασμού ΔΕΚΟ, από τον οποίο να προκύπτει ότι είναι δημότης ή κάτοικος του δήμου Αθηναίων και ένα από τα ακόλουθα παραστατικά: φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα οικονομικού έτους 2010 ή 2011, από τα οποία να πιστοποιείται ότι το ατομικό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ και το οικογενειακό εισόδημα τις 12.000 ευρώ, είτε βιβλιάριο Απορίας, είτε Πιστοποιητικό Οικονομικής Αδυναμίας.

Από σήμερα ξεκίνησε η λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής αλληλοβοήθειας 15422 του Κόμβου, που από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ., ειδική ομάδα θα δέχεται προσφορές αλληλεγγύης αλλά και θα καταγράφει συγκεκριμένες ανάγκες πολιτών, εθελοντικών οργανώσεων και φορέων. Προσφορές, που σκοπός του Κόμβου είναι να μην περιορίζονται μόνο σε τυποποιημένα τρόφιμα, αλλά να εκτείνονται σε ένα ευρύ πεδίο αναγκών, όπως είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μικροέπιπλα, καρότσια για μωρά κ.ά.

Κατά την πρώτη γενική δοκιμή, σε κάθε δικαιούχο διανεμήθηκαν τρεις συσκευασίες με προϊόντα που προσέφεραν το Ταμείο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες της Κύπρου, η BIOFRESH Λακωνίας, τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, οι εργαζόμενοι στα MEDIA MARKT και η εταιρία Παλίρροια.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s