ΑΘΗΝΑ! ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που ανέπτυξε ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας με στόχο να παρακινήσει σχολεία από όλα τα μέρη της χώρας μας αλλά και από το εξωτερικό να επισκεφτούν και να μείνουν για μερικές μέρες στην Αθήνα, για να την γνωρίσουν και να την αγαπήσουν ένα τμήμα της Τρίτης Γυμνασίου του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου ετοίμασε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο 5 λεπτών, στο οποίο παρουσιάζονται τα ίδια τα παιδιά και προτείνουν στους συνομηλίκους τους να επισκεφτούν, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τις ομορφιές της πόλης μας.

Let’s go Greece


2 comments

 1. Αγαπητέ φίλε,
  το μεταναστευτικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή (μαζί με την οικονομική κρίση). Είναι κυρίως εθνικό θέμα το οποίο αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία.
  Η μετανάστευση και δη η παράνομη, είναι το κατεξοχήν εργαλείο του καπιταλιστικού συστήματος για τη συμπίεση του κόστους εργασίας και όχι μόνο. Ενίοτε εξυπηρετεί διάφορες πολιτικές σκοπιμότητες (από κόμματα όλου του ιδεολογικού φάσματος) στις χώρες υποδοχής τους, αλλά και μεταθέτει ευθύνες στους απλούς πολίτες των χωρών υποδοχής συμβάλλοντας στην αποσταθεροποίηση του κοινωνικο-οικονομικού περιβάλλοντος των χωρών αυτών.
  Η πρόφαση της πολυπολιτισμικότητας ως στοιχείο προόδου (π.χ. οικονομική ανάπτυξη, αντιστροφή της τάσης γήρανσης του πληθυσμού, ποικιλομορφία) φαίνεται πως τελικά δεν καταλήγει να είναι τίποτα άλλο παρά εθνοτική διαφοροποίηση η οποία μειώνει σημαντικά την κοινωνική αλληλεγγύη και φαινόμενα όπως η κοινωνική απόσυρση αρχίζουν να αναδύονται. Τα όποια οικονομικά οφέλη από την αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού των μεταναστών δεν τα καρπώνεται η κοινωνία αλλά μόνο αυτοί που τους εκμεταλλεύονται με συνέπεια οι όποιες πολιτικές πολιτισμικής αφομίωσης και κοινωνικής ενσωμάτωσης να εκλείπουν. Ειδικότερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης όπου τα κονδύλια για κοινωνικές παροχές και προγράμματα ένταξης των μεταναστών μειώνονται η «ανοχή στο διαφορετικό» και η δημιουργία «κοινής ταυτότητας» φαίνεται να απομακρύνονται οριστικά.
  Οι διεθνείς οργανισμοί δεν λαμβάνουν ξεκάθαρη στάση απέναντι στο πρόβλημα καθώς δεν πιέζουν για την επίλυση των προβλημάτων μέσα στις χώρες προέλευσης των μεταναστών. Για να κατανοήσουμε καλύτερα, το πρόβλημα πρέπει να εξετάσουμε τα κίνητρα των ανθρώπων αυτών που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους. Αυτά τα κίνητρα είναι είτε οικονομικά είτε πολιτικά. Στην πρώτη περίπτωση θα έπρεπε οι διεθνείς οργανισμοί να αναλαμβάνουν δράση για την τόνωση των οικονομιών στις χώρες αυτές, στη δε δεύτερη περίπτωση οι ίδιοι οι μετανάστες θα έπρεπε -με τη συνδρομή διεθνών οργανισμών- να παραμένουν και να διεκδικούν τη βελτίωση των συνθηκών.
  Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, δυστυχώς το παγκόσμιο φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης δεν φαίνεται να έχει αποτελεσματική επίλυση μέσω αποσπασματικών δράσεων. Στο επίπεδο της πόλης ή της γειτονιάς η ανατροπή θα μπορούσε να γίνει από κάτω δείχνοντας σε αυτούς τους ανθρώπους ότι θα μπορούσαμε να συλλειτουργήσουμε αναλαμβάνοντας μικρές κοινές δράσεις για το κοινό μας καλό. Αυτό όμως προϋποθέτει μεγάλο απόθεμα ανθρωπιάς, κατανόησης και ανοχής στο διαφορετικό.

 2. KAΛΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΠΑΖΑΡΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΙΜΟΥ.ΧΘΕΣ ΠΧ ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΕΝΑ ΘΛΙΒΕΡΟ ΘΕΑΜΑ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΓΑΝ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΟ ΘΗΣΕΙΟ ΘΥΜΙΖΕ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΚΟΥΤΑΣ ΔΕΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΚΟΓΚΟ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ….Κ ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΑΘΗΝΑ


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s