Εξωραϊσμός του Λόφου Λογγίνου – στείλτε τις προτάσεις σας

O Λόφος Λογγίνου βρίσκεται στο Μετς δίπλα από το Α’ Νεκροταφείο. Είναι ένα όμορφο παρκάκι με παγκάκια, γήπεδο μπάσκετ και παιδική χαρά. Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής αλλά και όσοι το επισκέπτονται, για να βρουν λίγες στιγμές ησυχίας, έχουν άποψη για την καλύτερη διαμόρφωση του χώρου με μοναδικό γνώμονα τη βέλτιστη χρήση του από όλους τους κατοίκους. Σας παρακαλώ στείλτε τις απόψεις σας μέχρι και τη Δευτέρα 30/1/2012 για να διαμορφώσουμε την πρόταση προς το συμβούλιο της κοινότητας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φόρμα υποβολής σχολίου που εμφανίζεται παρακάτω ή να στείλετε απ’ ευθείας email στο theopisti.sakellariou@gmail.com.


6 comments

 1. Καλησπέρα,
  θέλω να πω ότι για χρόνια φωνάζαμε για τα αυτοκίνητα που παρκαρανε μέσα στο παρκάκι. Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έκανε καμια ενέργεια για να αποτραπεί το φαινόμενο. Είναι προς τιμήν σας που τοποθετήσατε τα κάγκελα και έτσι επιτέλους το παρκάκι μένει ελεύθερο για τους κατοίκους. Ας ελπίσουμε ότι η ανάπλαση του πάρκου γίνετε με πραγματικό σκοπό την εξυπηρέτηση όσων κάνουν τη βόλτα τους εκεί. Θα συμφωνήσω με όσα λέει ο S.K. και ο Π.Ι.Δ.Σ. με την παρατήρηση ότι πέρα από την όποια γκρίνια καλό θα είναι να γίνουν τα έργα για να έχουμαι ένα παρκάκι πραγματικά όμορφο.

  • Αγαπητή γειτόνισσα,
   σας ευχαριστώ για την επικοινωνία και σας διαβεβαιώνω ότι όλα τα σχόλια των κατοίκων θα μεταφερθούν στο συμβούλιο.
   Νομίζω πως η λογική προστάζει στην παρούσα δύσκολη συγκυρία να αφήσουμε κατά μέρος τις διαφορές μας και να βρούμε όσα μας ενώνουν για να μπορέσουμε να κάνουμε λίγο καλύτερη την καθημερινότητά μας.
   Βάσει αυτής της παραδοχής είναι πραγματι αξιοσημείωτο ότι όλες οι παρατάξεις συνεργαζόμαστε σε καλό κλίμα (πέρα από τις μικρο-διαφοροποιήσεις μας) και ΟΛΟΙ αποδεικνύουμε σε κάθε συμβούλιο ότι οι κάτοικοι είναι το κύριο μέλημά μας.
   Η δική σας βοήθεια, η βοήθεια όλων των κατοίκων της κοινότητάς μας είναι η συμμετοχή και οι παρατηρήσεις που θα μας κάνουν καλύτερους.

 2. Νομίζω πως όλοι πρέπει να κάνουν ΑΠΛΩΣ τη δουλειά τους. Οι κηπουροί του δήμου να πάνε να περιποιηθούν τα δέντρα και τα φυτά. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας να μαζεύουν τα σκουπίδια και να βάζουν κατόπιν τα καλάθια στις θέσεις τους. Επίσης, την Άνοιξη να γίνεται ψεκασμός: όλο το περασμένο καλοκαίρι τηλεφωνούσαμε, τα έντομα απαγόρευαν την κυκλοφορία στο άλσος και ο υπεύθυνος… ήταν στο γραφείο από τις 8:00 έως τις 8:30 μόνο κάθε Δευτέρα (!) και φυσικά, ουδείς τον είδε ποτέ. Όλα τα παραπάνω, φυσικά, να τα κάνει ο Δήμος ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ. Γιατί κάτι μου λέει ότι έχει βρεθεί κάποιος “δικός μας” ιδιώτης εργολάβος προς άγραν πληρωμής…

  • Αγαπητέ γείτονα,
   οι παρατηρήσεις σας θα μεταφερθούν στο συμβούλιο του διαμερίσματος με τη δική μου παρατήρηση ότι θα πρέπει να γίνεται έλεγχος του χώρου (κάτι που πλέον αναλαμβάνουμε ως συμβούλιο) ότι όλα όσα περιγράφετε τηρούνται. Αυτή τη στιγμή γίνεται μεγάλη προσπάθεια από εργαζόμενους του Δήμου να κερδίσουμε χρηματοδοτήσεις και από το ΕΣΠΑ ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας. Σας ευχαριστώ που εντοπίζετε τη διάσταση του “δικού” μας ιδιώτη εργολάβου γιατί ούτως ή άλλως μέσα στην πρόταση που θα διαμορφώσω είχα σκοπό να συμπεριλάβω τη διάσταση της διαφάνειας στην επιλογή του αναδόχου και η δική σας παρατήρηση είναι απολύτως χρήσιμη.

 3. Θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο κάτοικο για το θέμα της βροχής και του φωτισμού.

 4. Πολύ καλή πρωτοβουλία! Επιτέλους έχουν αρχίσει να γίνονται και κάποια πράγματα στο Δήμο. Νομίζω πως πρέπει να φτιαχθεί ο χώρος μπροστά από την παιδική χαρά, διότι όποτε βρέχει γίνονται λιμνούλες και είναι δύσκολο να περάσει κανείς από εκεί. Επίσης παρακαλώ να ενισχυθεί ο φωτισμός το βράδι και καλό θα ήταν να μπουν πλάκες στα δρομάκια (ώστε να μην έχει χώμα) και να επισκευασθούν τα σκαλιά όπου έχουν χαλάσει.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s