ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τα φετινά Χριστούγεννα η πόλη έχει θέμα. Ο Δήμος Αθηναίων και το έμψυχο δυναμικό του προσαρμόζεται στις σημερινές συνθήκες. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές γίνονται υπόθεση της πόλης: του καλλιτεχνικού δυναμικού της Αθήνας, το οποίο προσφέρει τη συμμετοχή του, καθώς και όλων των φορέων του Δήμου Αθηναίων που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δώσουν στην πόλη ένα μήνυμα όχι μόνο γιορτής και χαράς αλλά αισιοδοξίας και ουσίας. Μήνυμα αλληλεγγύης, συλλογικότητας και συμμετοχής. Το φετινό εορταστικό πρόγραμμα είναι πλούσιο χωρίς οικονομικό κόστος, προσφέρεται δωρεάν σε όλους αλλά θα χαρεί εάν προσφέρει χαρά πρωτίστως στα παιδιά, έχει φαντασία την οποία εξασφαλίζουν και προσφέρουν οι νέοι δημιουργοί και οι καλλιτεχνικές ομάδες και απλώνεται στην πόλη, ό,που μπορεί να φτάσει ο Δήμος Αθηναίων στηριζόμενος αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις. Έτσι, φέτος, χωρίς κανένα τμήμα του προγράμματος να ανατίθεται σε τρίτους, η διοργάνωση μείωσε εντυπωσιακά το συνολικό κόστος των γιορτών, στο μίνιμουμ.

…Αλλά με μάξιμουμ φιλοδοξίες: Με δέκα θεματικά φεστιβάλ που θέλουμε να υιοθετηθούν από την πόλη και να δώσουν την πραγματική εικόνα της Αθήνας, μιας πόλης ξεχωριστής, δυναμικής, νεανικής και όχι υπερφίαλης, που αγαπάει τις νεραντζιές της και όχι τα πανύψηλα χριστουγεννιάτικα «δέντρα». Τα θεματικά φεστιβάλ θα δώσουν τον παλμό των γιορτών για 30 μέρες και νύχτες με τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά σε πρώτο πλάνο ενώ ταυτόχρονα η γιορτή θα απλώνεται στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές. Συμμετέχουν πάνω από 700 καλλιτέχνες: μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ… Η γιορτή θ’ αρχίσει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και το σύνθημα θα δώσει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στο Σύνταγμα, σε μια διαφορετική «φωταγώγηση» της πλατείας.

Εννέα από τα φεστιβάλ φιλοξενούνται μέσα στον Δεκέμβριο συν ένα τον Ιανουάριο: Οι «Μουσικές του Κόσμου» (16-18/12, Κλαυθμώνος), η «Μαγική Πλατεία των Παιδιών» (17-31/12, Σύνταγμα), οι «Μέρες Παντομίμας –  Νύχτες Μαγείας» (19-21/12, Σύνταγμα και Κοτζιά), οι «Πιο Μικρές Μέρες» (20-21/12,“Τεχνόπολις”, Ζάππειο και Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών), το «Jazzy Christmas» (22-24/12, Κλαυθμώνος), το «Φεστιβάλ Χορωδιών» (23/12, Κοτζιά), το φεστιβάλ juggling στη  «Γειτονιά των Παιχνιδιών» (27-29/12, Σύνταγμα & Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ)», η «Νέα Μουσική Σκηνή» (27-29/12, Κλαυθμώνος), το «Φεστιβάλ Κλασικής Ορχήστρας»  (28-31/12, Κοτζιά). Με την άφιξη της νέας χρονιάς καταφθάνει το φεστιβάλ «Έκφραση» με νέους καλλιτέχνες (3-5 Ιανουαρίου, Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων “Άννα και Μαρία Καλουτά” Νέος Κόσμος). Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα γιορτάσουμε τον ερχομό του νέου χρόνου στην πλατεία Κοτζιά, μέσα σ’ ένα μουσικό καταιγισμό-έκπληξη.

Όσον αφορά την οργάνωση εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, η πολιτιστική καρδιά της Αθήνας, η Τεχνόπολις, συνεργάζεται και ενώνει τις δυνάμεις της με όλους τους φορείς  του Δήμου: τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης, το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης, την Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης, την Επιχείρηση Μηχανογράφησης ΔΑΕΜ, τα Μουσικά Σύνολα, τη Δημοτική Αστυνομία, την Κοινωνική Μέριμνα και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθήνα 9.84, που έχει αναλάβει την επικοινωνία του συνόλου των εκδηλώσεων.

Συνεχή ενημέρωση για τις χριστουγεννιάτικες δράσεις θα δίνει η ιστοσελίδα www.christmasinathens.gr η οποία θα λειτουργεί από τις 5 Δεκεμβρίου, αλλά και η σελίδα μας στο facebook: “Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ”-http://www.facebook.com/christmasinathens2011

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Τύπου του Αθήνα 9.84  (Ελένη Σούρδη, Κωνσταντίνα Καλλιαντζή) στα τηλέφωνα 2103409241–2 και στο email: press.office@athina984fm.gr


0 comments

  1. Pingback: ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ « NEOΣ ΚΟΣΜΟΣ- ΑΤΗΕΝS


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s