ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αγαπητοί συνδημότες,

σήμερα έγινε η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από συμβούλους είναι πολλές. Παρακάτω παραθέτω τις προτάσεις που μου στείλατε και τις οποίες υπέβαλα προς το συμβούλιο και θα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τη πολύτιμη συνεργασία που είχαμε πάνω στο θέμα αυτό. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ζαχαράκη για την προσεκτική δουλειά που έκανε πάνω στο θέμα, τον κύριο Κίτσο και την κα. Πράπα για τις πολύ χρήσιμες υποδείξεις τους.

Επισημαίνεται ότι από όλους τους συμβούλους τέθηκε το θέμα της ιεράρχησης των θεμάτων προκειμένου κάποια πολύ σημαντικά έργα να γίνουν άμεσα. Έτσι μόλις όλες οι προτάσεις όλων των συμβούλων αποδελτιωθούν και συγκεντρωθούν, θα αναρτηθούν στη Διαύγεια και θα γίνει μια συζήτηση για τα θέματα άμεσης προτεραιότητας.

Από αυτή εδώ τη σελίδα, θα σας ενημερώσω για το σύνολο των προτάσεων αμέσως μόλις αποδελτιωθούν.

Προς το παρόν σας παρουσιάζω τα θέματα που διαμορφώθηκαν μέσα από τις προτάσεις σας τις οποίες και έθεσα υπ’ όψιν του συμβουλίου :

 1. Ασφαλτόστρωση της οδού Βρεσθένης. Ο δρόμος σε όλο του το μήκος έχει λακκούβες και μπαλώματα, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στα οχήματα αλλά και στους διερχόμενους πεζούς.
 2. Ασφαλτόστρωση της οδού Κασομούλη από την αρχή της μέχρι την Ηλία Ηλιού με κλίση του οδοστρώματος για διαφυγή των όμβριων υδάτων. Το παλαιό δίκτυο όμβριων υδάτων καλύφθηκε κατά τις εργασίες κατασκευής του Τράμ.
 3. Αντικατάσταση με τις απαραίτητες εργασίες για βελτίωση προσβασιμότητας για τα ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια στις οδούς Καλλιρόης, Κασομούλη, Αμφρ. Φραντζή, Ηλία Ηλιού, Μπακνανά και Ρουμπέση.
 4. Ασφαλτόστρωση της οδού Ηλίας Ηλιού. Ο δρόμος σε όλο του το μήκος (ειδικότερα στην άνοδο προς Αθήνα) έχει λακκούβες και μπαλώματα.
 5. Ασφαλτόστρωση της οδού Ιππάρχου. Προβλήματα με λακκούβες.
 6. Δημιουργία πεζοδρομίων στην Λεωφόρο Καρέα (ανύπαρκτα πεζοδρόμια). Στο σημείο ανάμεσα από τις οδούς Ιόλης και Περραιβού υπάρχουν σημεία του δρόμου που δεν υπάρχει καθόλου πεζοδρόμιο με συνέπεια να δημιουργείται πρόβλημα στην ασφαλή μετακίνηση των πεζών. Άμεση συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα οριστικά.
 7. Στη αρχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος του λόφου Λαμπράκη υπάρχουν σχολεία. Παιδάκια διέρχονται καθημερινά από διάφορους κάθετους δρόμους προς τις λεωφόρους Καρέα και με κατεύθυνση προς τα σχολεία. Δεν υπάρχουν φανάρια σε όλες τις συμβολές των λεωφόρων με τις οδούς. Οι οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητες μεγαλύτερες από το προβλεπόμενο όριο (ειδικότερα οι μηχανές) με συνέπεια να τίθενται καθημερινά σε κίνδυνο όχι μόνο οι ζωές των παιδιών αλλά και των διερχομένων πεζών. Επιπροσθέτως υπάρχει σημαντική όχληση για τους κατοίκους από το θόρυβο που δημιουργείται (ειδικότερα κατά τις ώρες κοινής ησυχίας). Να  γίνει συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να τοποθετηθούν μειωτές ταχύτητας (σαμαράκια) και στις δύο λεωφόρους εκεί όπου δεν υπάρχουν φανάρια και αντίστοιχα να τοποθετηθούν προειδοποιητικές σχετικές πινακίδες προς τους οδηγούς για μείωση ταχύτητας στο προβλεπόμενο από τον Κ.Ο.Κ. όριο.
 8. Αξιοποίηση οικοπέδου στη γωνία Σφιγγός και Κασομούλη, διαμόρφωσή του σε χώρο πρασίνου. Το εν λόγω οικόπεδο έχει παραχωρηθεί στο δήμο Αθηναίων.
 9. Επισκευή του αγωγού όμβριων υδάτων στη συμβολή των οδών Φιλολάου και Χρεμωνίδου διότι κάθε φορά που βρέχει λιμνάζουν τα όμβρια ύδατα και δημιουργείται εστία μόλυνσης.
 10. Δημιουργία πεζοδρόμου στην οδό Ευπόμπου. Η δημιουργία πεζοδρόμου στο σημείο συμβάλλει στην ποιότητα ζωής των κατοίκων (δημιουργία πρασίνου) και δεν παρακωλύει καθόλου την κίνηση των οχημάτων.
 11. Καθαρισμός των ακάλυπτων χώρων γύρω από τις πολυκατοικίες του Αγ. Σώστη.
 12. Ανανέωση πρασίνου, βελτιώσεις στην υποδομή και αναμόρφωση του πάρκου στο πεζόδρομο Φρεδερικού Σμιθ. Οι εργασίες συνδυάζονται με νέες φυτεύσεις στους γύρω ελεύθερους ακάλυπτους χώρους των πολυκατοικιών (οικοδομικά τετράγωνα Θυμοχάρους, Κασομούλη, Σφιγγός, Φανοσθένους, Μάουερ).
 13. Συντήρηση πρασίνου των ακάλυπτων χώρων γύρω από τις πολυκατοικίες του Αγ. Σώστη.
 14. Ενίσχυση φωτισμού στη περιοχή Δουργούτι, γύρω από τις προσφυγικές κατοικίες (οδοί Κασομούλη, Ντουρμ, Βολταίρου, Ντυμόν, Ντεκάρτ). Τα φωτιστικά σώματα είναι παλαιού τύπου και σε μεγάλη απόσταση με συνέπεια να δημιουργείται αίσθημα φόβου στους κατοίκους και να παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικότητας.
 15. Ενίσχυση του φωτισμού στην περιοχή Κυνοσάργους.
 16. Ενίσχυση του φωτισμού στην οδό Χρεμωνίδου από το ύψος της οδού Υμηττού έως την πλατεία Μαρτάκη (Δεληολάνη).
 17. Ενίσχυση του φωτισμού στην συμβολή των οδών Αλκέτου και Ιλιάδος.
 18. Εναρμόνιση της κατεύθυνσης κυκλοφορίας οχημάτων για το τμήμα της οδού Τριβωνιανού που βρίσκεται ανάμεσα στην λεωφόρους Βουλιαγμένης και Καρέα σύμφωνα με την κατεύθυνση που ισχύει για το υπόλοιπο τμήμα της οδού, δεδομένου ότι η κάθοδος εξυπηρετείται από την οδό Τιμολέοντος.
 19. Συντήρηση του σιντριβανιού που βρίσκεται στην Πλατεία Αρμενίας ή αποψίλωσής του από το χώρο, καθώς σήμερα έχει μετατραπεί σε χώρο σκουπιδιών. Είναι απαραίτητα τα έργα αναβάθμισης του πρασίνου, λειτουργίας και τακτικής συντήρησης του χώρου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s