18η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η 18η Συνεδρίαση του Συμβουλίου της 2ης Κοινότητας θα γίνει αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στην οδό Υμηττού 251 & Βίνκελμαν στις 18:30 με τα εξής θέματα :

1.     Λήψη απόφασης για την διάνοιξη του δρόμου της οδού Πέτρου Σαρόγλου & Αγλαονίκης και απόφαση ανάρτησης πινακίδων, ονομασίας του δρόμου που παράνομα κατέβασε δημότης, ο οποίος επιχείρησε τον αποκλεισμό του δρόμου και την οικειοποίηση του. (σχετ..:099327/23-5-11 αίτημα κατοίκων 2ης Δημοτικής Κοινότητας).
 
2.     Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το εκπαιδευτικό κέντρο του ΟΚΑΝΑ στην οδό Ευδόξου 25 στο Νέο Κόσμο.(σχετ..:093921/16-5-11 αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 95ου και 93ου Δημοτικού Σχολείου).
 
3.     Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το θερινό σινεμά ΟΡΦΕΑ για την επαναλειτουργία του (σχετ..:093423/16-5-11 αίτημα της Προέδρου του  Πολιτιστικού- Εξωραϊστικού Συλλόγου ΟΡΦΕΑΣ).


2 comments

 1. Δημήτρη καλησπέρα,
  επικοινώνησα με την Υποδ/νση της Τροχαίας Αθηνών.
  Για τις ρυθμίσεις -οι οποίες γίνονται και για λόγους ασφάλειας- αρμόδιοι είναι το Υπουργείο το οποίο και διαβιβάζει τη σχετική απόφαση στην Τροχαία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
  Επίσης από τον ΟΑΣΑ με πληροφόρησαν ότι για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Παγκρατίου μπορεί να γίνεται χρήση του 203 και 204 έως τη Ριζάρη και από εκεί να γίνεται χρήση του Μετρό (αυτό βέβαια με την αντίστοιχη επιπλέον επιβάρυνση του εισιτηρίου).
  Όλα τα παραπάνω γίνονται βάσει των ισχυόντων νόμων, διατάξεων και εγκυκλίων.
  Νομίζω πως για παρόμοιες περιπτώσεις θα μπορούσαμε να προτείνουμε εναλλακτικές ρυθμίσεις (οι οποίες και θα εξυπηρετούν τους κατοίκους αλλά και δεν θα επιφέρουν επιπλέον κόστος για τους πολίτες) δεδομένου ότι οι μηνύσεις δεν θα εξυπηρετούσαν σε τίποτα αφού οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι καθόλα νόμιμες.
  Ήδη το χρήσιμο σχόλιό σου με κάνει να σκεφθώ κάποιες λύσεις τις οποίες και θα προτείνω στην κοινότητα αφού διερευνήσω κατά πόσο είναι εφικτό να εφαρμοσθούν.
  Εάν θέλεις μπορείς να προτείνεις και εσύ λύσεις -που θα είναι εφαρμόσιμες μέσα στο ισχύον πλαίσιο- και να τις κατεβάσεις ως πρόταση στην κοινότητα (με τη διαδικασία πρωτοκόλλησης του αιτήματός σου).
  Καλή συνέχεια
  Πέπη Σακελλαρίου

 2. Για πολλοστή φορά κόβεται η δημόσια μαζική συγκοινωνία του Παγκρατίου για πολλές ώρες, σήμερα λόγω τελετής λήξης των σπέσιαλ Ολυμπιακών. Παραπαλώ την 2η Κοινότητα να τοποθετηθεί και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες θεσμικές ενέργειες (ερωτήσεις, μηνύσεις κλπ) ώστε να μην αποκόπτονται ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ οι κάτοικοι του Παγκαρτίου από το κέντρο της πόλης, κι ειδικά εκείνοι κι εκείνες που έχουν πρόβλημα μετακίνησης και είναι αδύναμοι /ες οικονομικά. Θεωρώ ότι ο Δήμος πρέπει να προστατεύει τους ΔΗμότες και τις ΔΗμότισσες του, των οποίων η μετακίνηση δεν μπορεί να απαγορεύεται λόγω άλλων γεγονότων.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s