ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων και η Πρόεδρος τους Κυριακή Μπιλιάνη σας προσκαλούν σε 7 συναυλίες για το μήνα Μάιο.

Η Είσοδος για το κοινό για όλες τις συναυλίες είναι Ελεύθερη.
Πληροφορίες: Μουσικά Σύνολα 210.9243760

===========================================================================

DESIGN  LAB

ΣΤΗΝ «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

      Το σύγχρονο εργαστήρι εφαρμοσμένης δημιουργικότητας επανέρχεται με ανατρεπτική μορφή στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2011 (Κεντρική αυλή, προαύλιο Δ12, αίθουσες: «Κωστής Παλαμάς», «Τάκης Παπατσώνης», «Κωνσταντίνος Καβάφης», & «Νίκος Γκάτσος», Πειραιώς 100, Γκάζι).

      Η γιορτή του design και της αρχιτεκτονικής προσκαλεί το κοινό να ενημερωθεί  για τις νέες προτάσεις σε καινοτόμα υλικά, έπιπλα και αντικείμενα design και να γνωρίσει πρωτοποριακούς Έλληνες σχεδιαστές και δημιουργούς.

      Μετά τις δύο πρώτες διοργανώσεις του 2009 και του 2010, την επιτυχημένη του παρουσία στην έκθεση Xenia 2010, αλλά και την πρώτη του εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Φεβρουάριο, έχει ως στόχο να παρουσιάσει τις νέες τάσεις στο χώρο του αρχιτεκτονικού, interior και industrial σχεδιασμού, προσεγγίζοντας όλες τις μορφές του σύγχρονου design με ιδιαίτερα δρώμενα, έργα τέχνης και εντυπωσιακές κατασκευές.

     Με εφαλτήριο τη μεγάλη εμπειρία της διοργανώτριας εταιρείας A&M Consultants και σε συνεργασία με νέες, δραστήριες και δυναμικές δημιουργικές ομάδες, το Design Lab φιλοδοξεί να αποτελέσει μία νέα πρόταση στο χώρο των διοργανώσεων για το design και την αρχιτεκτονική.

     Η διοργάνωση του Design Lab 2011 χωρίζεται σε δύο επίπεδα:

     Την εμπορική έκθεση σχετικά με το αντικείμενο στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι επαγγελματίες του χώρου (μέσω πρόσκλησης), καθώς επίσης και ιδιώτες επισκέπτες της διοργάνωσης, οι οποίοι θα μπορούν να προμηθεύονται (έναντι αντιτίμου) την ειδική κάρτα εισόδου. Υπηρεσίες Design, υλικά αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, αρχιτεκτονικός και διακοσμητικός φωτισμός, έπιπλα (οικιακά και επαγγελματικά), έπιπλα κουζίνας και είδη μπάνιου, είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ο επισκέπτης του Design Lab.

    Το Design Festival, που θα φιλοξενηθεί στον εξωτερικό χώρο της «Τεχνόπολις» και θα έχει ελεύθερη είσοδο,  φιλοδοξεί να διαδραματίσει επεξηγηματικό ρόλο και να φέρει το σύνολο των επισκεπτών σε επαφή με τις διάφορες μορφές του σύγχρονου design που συναντάμε στην καθημερινότητά μας, μέσω ενός ιδιαίτερα παρουσιασμένου design χωριού. Την εικόνα αυτή θα συμπληρώνουν έργα διαφόρων καλλιτεχνών που θα βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο και θα απεικονίζουν στοιχεία της φύσης και του αστικού τοπίου φτιαγμένα με ιδιαίτερη φαντασία και δημιουργικότητα. Επίσης, το ιδιαίτερο Design Museum, θα δίνει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσω ενός ξεχωριστού concept.

   Τιμή εισόδου στις αίθουσες: 5€
   Ώρες λειτουργίας: αίθουσες :11.00 – 22.00, εξωτερικοί χώροι: 10.00 – 00.0

=================================================================================

«Γιορτή για την Μητέρα»

 Ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων με την ευκαιρία της «Γιορτής της Μητέρας» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, από ώρα 10:00 έως 15:00μμ στην Πλατεία Αστέρι, στον Εθνικό Κήπο.

Η εκδήλωση στόχο έχει να τιμήσει την ανεκτίμητη και ουσιαστική προσφορά της Μητέρας στη ζωή μας.

Στο πλαίσιο της Γιορτής τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να εκδηλώσουν την αγάπη τους στη Μητέρα συμμετέχοντας στα ανοικτά εργαστήρια Μουσικοκινητικής Εικαστικών και Πηλού.

=================================================================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

16 Μαΐου 2011 – 8 Ιουλίου 2011

στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας

Πανόρμου 59 1ος όροφος

Την Δευτέρα 16 Μαΐου 2011, ξεκινάει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την διαχείριση κινδύνων και κρίσεων «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους – ΠΡΟΤΕΚΤΑ». Έχει διάρκεια 100 ωρών και θα ολοκληρωθεί 8 Ιουλίου 2011

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες  θα παρακολουθήσουν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα για να μπορούν να αντιμετωπίσουν κινδύνους από Σεισμούς – Πυρκαγιές- Καύσωνες – Παγετούς – Θαλάσσια και Τεχνολογικά Ατυχήματα

Επίσης θα εκπαιδευτούν στην Ομαδική δράση, τις Πρώτες Βοήθειες, την Οργάνωση Καταυλισμών, την Αντιμετώπιση του Πανικού κ.α.

Το πρόγραμμα  είναι δωρεάν και

  • Οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού από το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης (εκτιμώμενου στοιχείου στο βιογραφικό σημείωμα)
  • Οδηγεί στην ένταξη του μητρώου εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

 Δηλώσεις συμμετοχής: στην Γραμματεία της 7η Δημοτικής Κοινότητας Πανόρμου 59 5ος όροφος.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s