Θέματα της γειτονιάς μας

Το Παγκράτι, ο Νέος Κόσμος, ο Προφήτης Ηλίας, ο Άγιος Αρτέμιος, το Μετς, η Πλατεία Βαρνάβα, ο Άγιος Ιωάννης, το Δουργούτι, το Α’ Νεκροταφείο, το Στάδιο, το Ζάππειο, το Ωδείο, ο λόφος Λαμπράκη είναι περιοχές της γειτονιάς μας,  του 2ης δημοτικής κοινότητας της Αθήνας όπου προσπαθούμε να ζήσουμε με ποιότητα.

Σε όλες τις περιοχές της γειτονιάς μας, αλλού λιγότερο αλλού πιο πολύ, αντιμετωπίζουμε προβλήματα όπως έλλειψη πρασίνου, ενοχλητικές στάθμες θορύβου, κατειλημμένες διαβάσεις πεζών, έλλειψη ποδηλατοδρόμων, ελλιπή ανάδειξη και διαφύλαξη ιστορικών χώρων, έλλειψη χώρων στάθμευσης κ.ά.

Το πιο σημαντικό όμως κομμάτι της γειτονιάς μας είναι οι άνθρωποι, για το λόγο αυτό οι δράσεις πρέπει να έχουν κυρίαρχο ή απώτερο στόχο τους κατοίκους. Υπάρχουν κατηγορίες κατοίκων όπως οι νεαρές εργαζόμενες ή άνεργες μητέρες, οι ηλικιωμένοι, οι ανήμποροι που έχουν άμεση ανάγκη από φροντίδα.

Ευτυχώς στη γειτονιά μας έχουμε πολλούς ανθρώπους με ιδέες και προτάσεις. Δε μας μένει παρά να βρούμε τρόπους για να τις συνθέσουμε και να διεκδικήσουμε την πραγματοποίησή τους, ΟΛΟΙ μαζί …

Ας ξεκινήσουμε με την απλή καταγραφή των σκέψεών μας για τις περιοχές της γειτονιάς μας, για κάποιο από τα παραπάνω θέματα ή να θέσουμε νέα θέματα, κάνοντας ένα σχόλιο σε αυτή τη σελίδα.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ : ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s